مهم ترین رژیم غذایی بعد از اعمال جراحی چیست؟
آزمایشگاه رادین: به گزارش آزمایشگاه رادین، عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اشاره به تأثیر مداخلات تغذیه ای بر نتایج بعد از جراحی، اظهار داشت: میزان مرگ و میر بعد از عمل جراحی در بیماران مبتلا به سوء تغذیه ۳۳ درصد است.
به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از ایسنا، دکتر غزاله اسلامیان ضمن بیان این مطلب، اظهار داشت: برپایه یافته های مطالعات صورت گرفته، میزان مرگ و میر در بیماران مبتلا به سوء تغذیه که تحت عمل جراحی قرار می گیرند حدود ۳۳ درصد است. در صورتیکه این آمار در افرادی که مبتلا به سوء تغذیه نیستند ۳.۵ درصد گزارش شده است.
او عوارض سوء تغذیه در بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار می گیرند را شامل افزایش مبتلا شدن به عفونت ها، افزایش تعداد زخم های بستر، بهبود آهسته زخم ها و افزایش رشد باکتری های دستگاه گوارش برشمرد.
اسلامیان اشاره کرد: بیمارانی که مورد عمل جراحی قرار می گیرند بواسطه شرایط بیماری و جراحی، نیازمند مراقبت های خاصی هستند. تغذیه مناسب پیش از جراحی هایی که با برنامه ریزی به انجام می رسد، تأثیر بسزایی بر روند بهبود بیمار بعد از جراحی دارد.
این استادیار دکترای تخصصی علوم تغذیه با اشاره به روند اجرای برنامه تغذیه ای در بیماران تحت عمل جراحی، اشاره کرد: فرآیند تغذیه در بیمار کاندید جراحی باید از زمان بستری شدن وی در بیمارستان (قبل از عمل جراحی) شروع شود و تا دوره بهبود بعد از عمل ادامه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه بیمار یک تا دو روز پیش از جراحی بهتر است از رژیم های غذایی کم فیبر یا رژیم های غذایی مایع پیروی کند، اضافه کرد: پیش از جراحی طبق دستور پزشک، تغذیه بیماران متوقف می شود (ناشتا یا NPO) تا روده بزرگ بیمار فاقد مواد باقی مانده باشد و خطر مبتلا شدن به عفونت ها کم شود.
به گفته ی ایشان، برمبنای نوع جراحی و شرایط بیمار ممکنست مدت زمان این وضعیت (ناشتا بودن) در بیماران متفاوت باشد و حتی در جراحی های اورژانسی این شرایط مهیا نباشد.
وی اشاره کرد: پس از جراحی و به هوش آمدن بیمار، پزشک باتوجه به نوع جراحی و عملکرد دستگاه گوارش بیمار نوع تغذیه وی را تعیین می کند که بهتر است در صورت امکان در اسرع وقت تغذیه از طریق دهان آغاز شود.
اسلامیان اضافه کرد: بعد از جراحی با تجویز پزشک، تغذیه بیمار با رژیم غذایی مایع صاف شروع می شود. سپس رژیم غذایی مایع کامل، رژیم غذایی پوره و نیمه جامد و رژیم غذایی معمولی برای بیمار تجویز می شود.
وی ادامه داد: ممکنست به تغذیه حمایتی نیاز داشته باشند که بر حسب شرایط بیمار تغذیه با لوله مری معده(انترال) یا تغذیه وریدی (پرنترال) اجرا می شود.
او همین طور اشاره کرد: نوع تغذیه بیمارانی که بعد از جراحی به بخش مراقبت های ویژه منتقل می شوند باتوجه به عملکرد دستگاه گوارش، وضعیت سوء تغذیه و نارسایی های ارگانی توسط کارشناسان تغذیه بیمارستان تنظیم و پایش می شود.
وی ادامه داد: مقدار کالری و میزان پروتئین دریافتی برمبنای نوع جراحی و شرایط بیمار تعیین می شود. تأمین پروتئین کافی نقش مهمی در بهبود شرایط بیمار خصوصاً عملکرد سیستم ایمنی، بهبودی زخم ها و ترمیم بافت ها دارد.
اسلامیان با اشاره به نیاز برخی بیماران به دریافت مکمل های پروتئین، مولتی ویتامین و املاح، اظهار داشت: در این بیماران بسته به نوع جراحی و شدت صدمه و جراحات ممکنست بعد از ترخیص از بیمارستان برای مدت زمان مشخصی نیاز باشد این مکمل ها را دریافت کند.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، وی در خاتمه سخنان خود، اشاره کرد: مقدار الکترولیت و مایعات دریافتی برمبنای شرایط بیمار و نتایج آزمایش ها با دستور پزشک بوسیله سرم درمانی یا بصورت خوراکی تأمین می شود.
منبع: radinlab.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب