معاون اول رییس جمهور:
كسی نمی تواند عزاداری محرم را از مردم بگیرد
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به شهادت 114 نفر از پزشكان، پرستاران و كادر درمانی در دوران مقابله با شیوع بیماری كرونا اظهار داشت: ما انسان هایی كه بزرگترین سرمایه های كشور هستند و خدمات مهمی به جامعه ارائه كرده اند را از دست دادیم، پیام بزرگ شهدای فداكار جامعه پزشكی و كادر درمانی، فداكاری، انسان دوستی، نوع دوستی و از خود گذشتگی است كه در تاریخ ایران ثبت و ماندگار خواهد شد.
به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از ایسنا، اسحاق جهانگیری بامداد امروز (پنجشنبه) در مراسم نکوداشت روز پزشک با اشاره به نقش و جایگاه بی نظیر جامعه پزشکی در مسایل کشور و احترام مردم به این قشر گفت: جامعه پزشکی در همه نظرسنجی هایی که از مردم انجام شده جزو گروه های مرجع و مورد اعتماد هستند، آنها در ماجرای کرونا کاری بزرگ انجام دادند و در کنار انجام وظیفه، زمانی که نزدیکان و حتی خانواده بیماران مجبور به ترک آنان بودند از جان خود گذشتند و به خوبی ایستادند و در تاریخ ما ماندگار شدند.
جهانگیری اضافه کرد: نقش دیگر کادر پزشکی در این ایام که ماندگار خواهد شد، کوشش برای افزایش اعتماد و امید در جامعه بود. در شرایط سختی و فشارهای اقتصادی و سیاسی آنها اعتماد، امید و همبستگی میان مردم را تقویت کردند تا کشور بتواند از این گردنه دشوار عبور نماییم.
معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: برای عبور از دشواری ها، ایران نیازمند سرمایه اجتماعی است که نمونه این اتفاق تنها در دوران دفاع مقدس دیده شد در آن مقطع نیز که در سختی و دشواری سنگین قرار داشتیم عده ای داوطلبانه رفتند تا ایران و جامعه ایرانی محفوظ بماند و این اتفاق یکبار دیگر در دوره مقابله با کرونا به نام کادر پزشکی و درمانی ثبت گردید که من و همه مردم ایران از آنان، تیم مدیریتی وزارت بهداشت و درمان و وزیر محترم بهداشت قدردان آنها هستیم.
جهانگیری با اشاره به نتایج گوناگون کرونا در حوزه های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی اظهار داشت: باید برای اقناع کسانی که درباب آثار و عوارض کرونا اطلاع کمی دارند کوشش کرد نظیر موضوع برگزاری کنکور که درباب برگزاری آن اختلاف نظرهایی نیز در سطوح بالای مدیریتی و حتی خانواده ها به وجود آمد. لازم است وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دستگاه های مرتبط این اطمینان را به جامعه بدهند که برگزاری آزمون کنکور با رعایت همه ضوابط در رابطه با حفظ سلامت جوانان کشور برگزار می گردد.
معاون اول رئیس جمهور به موضوع برگزاری عزاداری در روزهای ماه محرم اشاره نمود و اظهار داشت: این مراسم برای مردم ایران و همه شیعیان موضوعی مهم و استثنایی است و همه می خواهند مراسم عزاداری امام حسین (ع) با شکوه برگزار شود، حتی اقلیت ها نیز نسبت به عزاداری سالار شهیدان توجه ویژه ای دارند و کسی نمی تواند مردم ایران را از برگزاری این مراسم محروم کند به تعبیر امام خمینی (ره) محرم و صفر اسلام را بیمه کرده است اما در این شرایط می توان با روش های دیگری مراسم عزاداری را برگزار کرد. اگر کسی بخواهد مراسم عزاداری امام حسین (ع) را که سبب تقویت انسجام ملی است، تبدیل به موضوعی اختلاف انگیز کند کار درستی انجام نداده است و باید با خلاقیت و روش های نوین و رعایت پروتکل های بهداشتی، مراسم عزاداری اجرا شود.
جهانگیری با اشاره به اعتماد جامعه به نظر کادر پزشکی و درمانی در نحوه برگزاری مراسم عزاداری امام حسین (ع) اظهار داشت: اجرای شعار «هر خانه یک حسینیه» می تواند روش جدیدی برای برگزاری مراسم عزاداری باشد و اگر این مراسم در محل دیگری هم انجام می شود باید حتما پروتکل های بهداشتی رعایت شود.
معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: دولت آنچه در توان دارد در شرایط سخت تحریم و کرونا به صحنه آورده است. طرح تحول سلامت، تجهیز بیمارستان های کشور، افزایش تخت های بیمارستانی و افزایش امکانات و تجهیزات پزشکی با کمک بخش های دانش بنیان نشان داد که دولت در راه درست قدم گذاشته است.
جهانگیری با اعلان اینکه یکی از غصه هایی که هیچگاه فراموش نخواهد کرد نبود تجهیزات در ایام سخت کرونا برای کادر درمانی بوده است اظهار داشت: به فضل الهی در مدتی کوتاه علاوه بر تامین تجهیزات مورد نیاز کادر پزشکی و درمانی به یک کشور صادرکننده این تجهیزات تبدیل گشته ایم.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه با وجود همه کمبودهای اخیر، ارز مورد نیاز بخش دارو و کالاهای اساسی تامین شده است، اظهار داشت: تامین دارو جزو نیازهای اصلی کشور است و هر ماه با مسئولان این بخش جلسه ای برگزار می کنم تا نسبت به ذخایر دارو و کالاهای اساسی، ثبت سفارش و تامین ارز مورد نیاز این کالاها خللی به وجود نیاید.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد شدید از مسئولان کشور کره جنوبی اظهار داشت: جای تعجب است که مسئولان این کشور حاضر نیستند از بیش از هفت میلیارد دلار پول بلوکه شده کشورمان در آنجا مبلغی برای واردات واکسن تولید خودشان اختصاص دهند تا ما نیاز کشور را تامین نماییم. آنها در تاریخ باید پاسخگو باشند و در مقابل لطماتی که به مردم ما وارد می شود حتما باید جواب دهند برای اینکه ما چیزی جز نیازهای اصلی کشورمان را نمی خواهیم وارد نماییم.
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: همانطور که رئیس جمهور محترم گفته است مصمم هستیم واکسن کرونا را در هر جا تولید شود به کشور وارد نماییم و واکسن آنفلوآنزا نیز به میزان مورد نیاز تامین نماییم. شرایط تحریم سخت و دشوار است اما دولت مصمم است که نگذارد دست کادر پزشکی و درمانی کشور بسته باشد.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز در این نشست ضمن ادای احترام به مقام شهدای جامعه پزشکی و مدافعان سلامت؛ ایثار و فداکاری پزشکان و کادر درمانی کشور را در ماه های گذشته وصف ناپذیر توصیف کرد و اظهار داشت: جامعه پزشکی بزرگترین سرمایه اجتماعی را برای کشور ایجاد کرد.
وی بار دیگر با تاکید بر لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی خصوصاً در روزهای عزاداری محرم اظهار داشت: بزرگترین احترام و پاسداشت از خدمات کادر پزشکی و درمانی پایبندی به دستورالعمل های ستاد ملی مقابله با کرونا است.
در این مراسم علاوه بر اعطای نشان ایثار به برخی از خانواده های شهدای مدافع سلامت، به تعداد دیگری از پزشکان، قهرمانان و دست اندرکاران بخش بهداشت و درمان نشان های ابن سینا، مدیریت، خدمت، کار و تولید، منزلت، حامی و سلامت و فرهنگ و هنر اهدا شد.
همچنین پوستر «جان ما ایران ما» با شعار «پویش ملی همدلی با مدافعان سلامت» از طرف معاون اول رئیس جمهور به امضا رسید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب