سقط جنین خطر مرگ زودرس زنان را زیاد می كند

سقط جنین خطر مرگ زودرس زنان را زیاد می كند

به گزارش آزمایشگاه رادین خراسان رضوی نتایج تحقیقات منتشرشده در نشریه BMJ نشان داد، خانمهایی که سقط جنین داشته اند با احتمال مرگ زودرس (پیش از ۷۰ سالگی) بر اثر بیماری های قلبی و عروقی نسب به زنان دیگر مواجهند.


به نقل از مدیکال اکسپرس، محققان دریافتند که بین سقط جنین و مرگ زودرس در خانمهایی که اوایل دوران حاملگی خود سقط جنین یا سقط های مکرر داشته اند، بسیار بیشتر است و این مورد باعث شد محققان، سقط جنین را بعنوان علامت اولیه خطر سلامتی برای زنان در آینده بدانند.
بر مبنای سرویس سلامت همگانی (NHS) از هر هشت بارداری، یک حاملگی به سقط جنین خاتمه می یابد. سقط خودبه خودی از رایج ترین عوارض حاملگی است که حدود ۱۲ تا ۲۴ درصد از حاملگی ها را تحت تأثیر قرار می دهد.
شواهد نشان داده است که زنان با سابقه سقط، بیشتر در معرض خطر فشار خون بالا، بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع ۲ هستند، اما شواهد در ارتباط با سقط جنین و خطر مرگ زودرس اندک و متناقض است.
تعدادی از پژوهشگران آمریکایی جهت بررسی بیشتر این مورد تصمیم گرفتند تا ارتباط بین سقط جنین و موارد در رابطه با مرگ زودرس را تجزیه وتحلیل کنند.
در این بررسی ۱۰۱ هزار و ۶۸۱ پرستار زن شرکت کردند که در سن باروری (۲۵ تا ۴۲ سال) بودند و سلامتی آنان در یک دوره ۲۴ ساله و در میان سالهای ۱۹۹۳ تا ۲۰۱۷ مورد پیگیری قرار|گرفت.
در طول دوره پیگیری زنان پرسشنامه هایی را در مورد حاملگی و نتایج آنها و همینطور عوامل سبک زندگی و شرایط در ارتباط با سلامتی تکمیل کردند.
محققان دریافتند در بین این شرکت کنندگان، ۲۵.۶ درصد و یا ۲۶ هزار و ۱۰۲ نفر یک حاملگی با نتیجه سقط داشته اند و طی ۲۴ سال پیگیری، ۲۹۳۶ مرگ زودرس در بین زنان اتفاق افتاده است که شامل ۱۳۴۶ مرگ به دلیل سرطان و ۲۶۹ مرگ به دلیل بیماری های قلبی و عروقی بوده است.
نتایج بررسی با در نظر گرفتن عاملهای مهم اثرگذار همچون سن، شرایط سلامتی و رژیم غذایی و سبک زندگی پس از حاملگی نشان داد، خانمهایی که سقط داشتند ۱۹ درصد بیشتر از خانمهایی که سقط نداشته اند با احتمال مرگ زودرس مواجهند. این ارتباط برای سقط های مکرر و سقط هایی که در اوایل زندگی باروری زنان اتفاق می افتد، اهمیت بیشتری دارد.
زمانی که علت خاص مرگ ومیرها بررسی گردید، ارتباط بین سقط جنین و مرگ زودرس به دلیل بیماری های قلبی و عروقی ۴۸ درصد افزایش داشت، اما با مرگ زودرس به دلیل سرطان ارتباطی نداشت.
لازم به ذکر است که این مطالعه احتیاج به تحقیق و بررسی بیشتر دارد و تحقیقات بیشتری نیاز است تا مشخص شود که سقط خودبه خودی چه ارتباطی با سلامت زنان و سازکارهای این رابطه دارد.




منبع:

5.0 / <5
1787
1400/01/08
00:00:07
تگهای خبر: بیماری , پرستار , رژیم غذایی , سرطان
X
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
آزمایشگاه رادین