مدیركل برنامه های بشردوستانه بین المللی هلال احمر:
هلال احمر ایران جزو ۲۰ جمعیت تصمیم گیر در سطح جهان است
آزمایشگاه رادین: مدیرکل عملیات و برنامه های بشردوستانه بین المللی هلال احمر اظهار داشت: هلال احمر کشور جزو ۲۰ جمعیتی است که در حوزه تصمیم گیری تدوین شده در سطح جهانی نقش دارد و بعنوان عضو هیات حاکمه تصمیمات لازم را برای بهینه سازی فعالیتهای جمعیت در نظر می گیرد.
دکتر حسن اسفندیار روز سه شنبه در جمع خبرنگاران زنجان بااشاره به زمینه های تعامل جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با فدراسیون صلیب سرخ جهانی، اضافه کرد: جمعیت هلال احمر بعنوان عضوی از فدراسیون بین المللی جمعیت صلیب سرخ و هلال احمر است که همکاری بسیار گسترده و نزدیکی با فدراسیون دارد و به صورت کلی ۱۹۲ جمعیت صلیب سرخ و هلال احمر در دنیا داریم که به شکل یک شبکه در سطح دنیا کار می کنند.
وی با اشاره به اینکه مسئولیت این جمعیت با عنایت به اساسنامه و وظایفی که بر عهده آنها گذاشته شده متفاوت می باشد، عنوان کرد: در ایران پاسخگویی به حوادث و آموزش عمومی مردم در مقابله با سوانح از وظایف هلال احمر است و برای انجام هر چه بهتر این وظایف تلاش می نماییم از حمایت های تکنیکی علمی و حتی کمک های مالی فدراسیون استفاده نماییم.
مدیر کل عملیات و برنامه های بشردوستانه بین المللی هلال احمر کشور با تکیه بر این که جمعیت هلال احمر عضو هیات حاکمه فدراسیون است خاطرنشان کرد: تعامل گسترده جمعیت هلال احمر ایران با فدراسیون بین المللی جمعیت صلیب سرخ جهانی، در حوزه های نامبرده متمرکز می شود.
اسفندیار در مورد نوع کمک های دریافتی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از فدراسیون، در چارچوب فعالیتهای بشردوستانه و پاسخگویی به حوادث اظهار داشت: بخشی از این کمک ها فنی و تکنیکی و بخشی هم در حوزه آموزش پرسنل است که بتوانند از توان فنی آنها استفاده نماید.
وی خاطرنشان کرد: معمولا وقتی که حوادث در سطح دنیا رخ می دهد و سطح آن هم گسترده است برای دریافت کمک از روش انتشار استمداد استفاده می شود.
این مسئول با اشاره به اینکه فدراسیون، در زمانی که جمعیت هلال احمر کمک بخواهد در اختیارآن قرار می دهد، اضافه کرد: وقتی استمداد بین المللی منتشر می شود کمکهای فنی مورد نیاز شامل مالی، تجهیزات منابع انسانی، بحث های در ارتباط با ارزیابی و همه آنچه که در حوزه های مختلف لازم است، شامل امداد و نجات، بحث آب و بهداشت دریافت می کنند.
مدیرکل عملیات و برنامه های بشردوستانه بین المللی هلال احمر کشور اضافه کرد: جمعیت هلال احمر چند سالی است که به علت ارتقای جایگاه در داخل، در خیلی از حوادثی که در خارج از کشور هم رخ داده است حضور فعال داشته و بخشی از کمک های فنی فدراسیون را ایجاد کرده است.
وی اظهار داشت: جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۹۶ عضو واحدهای پاسخگویی اضطراری فدراسیون است.
این مسئول با اشاره به اینکه تعامل متقابل بین جمعیت هلال احمر ایران و فدراسیون وجود دارد یادآورشد: این مهم، فرصت بسیار بی نظیری است که بتوانیم ضمن این که در حوادث بین المللی موثر باشیم، از کمک های بین المللی هم در مواقع نیاز در سطح داخلی استفاده نماییم.
اسفندیار اضافه کرد: در طول ۲ سال گذشته، به خاطر حوادثی که در سطح کشور رخ داد و مهم تر از همه در زمان همه گیری کرونا، توانستیم بخشی از کمک های بین المللی را جذب و در اختیار بیماران و صدمه دیدگان از کرونا قرار دهیم.
رییس دفتر فدراسیون بین المللی صلیب سرخ جهانی در ایران هم با اشاره به اینکه تلاشمان بر این است که بتوانیم حمایت های لازم را از جمعیت هلال احمر داشته باشیم، اظهار داشت: همچون وظایف فدراسیون، پشتیبانی از اعضای خود بوده که همان فدراسیون و جمعیت هلال احمر است.
عطا دورانی ضمن اشاره به این که دفتر فدراسیون در ایران تا سال ۲۰۰۹ فعال بود اما پس از آن دفتر تهران را تعطیل کردند، اضافه کرد: بعد از تعطیلی دفتر تهران، از دفتر منطقه ای که، دفتر بیروت و لبنان است فعالیت ها ادامه داشت اما چون کمک و فعالیت از راه دور، سختی هایی داشت و بر مبنای درخواست جمعیت هلال احمر، نسبت به بازگشایی مجدد دفتر فدراسیون در سال ۲۰۲۱ در ایران اقدام کردیم.
رییس دفتر فدراسیون بین المللی صلیب سرخ در ایران با تکیه بر این که هم اکنون دفتر کاملا فعال است، اضافه کرد: در مواقع حوادث و سوانح، یکی از نقش های اصلی و وظایف آن پشتیبانی از مردم صدمه دیده است و فدراسیون خویش را موظف می داند که از برنامه های هلال احمر در پاسخگویی به حوادث و بلایا، حمایت کند.
دورانی یکی از وظایف و نقش های اصلی هلال احمر، پشتیبانی از مردم صدمه دیده در زمان وقوع حوادث عنوان نمود و اظهار داشت: فدراسیون هم خویش را موظف به پشتیبانی از هلال احمر در پاسخگویی به حوادث در زمان وقوع بلایا، می داند و بنابراین توانستیم در حوادث اخیر کشور همچون زلزله سی سخت و یا سیلهای سال گذشته، کمک های لازم را از راه صندوق اضطراری کمک های بشردوستانه فدراسیون، به هلال احمر انتقال دهیم.
وی، برنامه ریزی اقتضایی در حوادث آینده را از دیگر وظایف فدراسیون برشمرد و اضافه کرد: تلاش می نماییم حمایت های لازم را از هلال احمر در هنگام وقوع بلایا و سوانح به عمل آوریم.
دورانی با اشاره به اینکه از دیگر نقش های فدراسیون، کمک به هلال احمر در ظرفیت سازی است، اظهار داشت: این ظرفیت سازی می تواند در تاب آوری جامعه خویش را نشان دهد.
این مسئول ضمن اشاره به این که راه اندازی خانه های هلال جمعیت هلال احمر، همچون برنامه هایی است که هم اکنون مورد توجه است اضافه کرد: برنامه های بخش جوانان، آمادگی در مواقع بروز سوانح است که تلاش می نماییم، بتوانیم حمایت های لازم را از این برنامه ها در داخل کشور و حتی در سطح بین المللی داشته باشیم.
رئیس دفتر فدراسیون بین المللی صلیب سرخ در ایران در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص تأثیر تحریم ها در برنامه های این فدراسیون اظهار داشت: چون بانکها و کانال های مالی مورد تحریم واقع شدند، دسترسی به منابع بین المللی با مشکلات زیادی روبه رو است و تلاشهای زیادی را در سطح بین المللی انجام می دهیم که بخشی از این تحریم ها را که سیستم های بانکی را مورد هدف و تحت تأثیر قرار داده، معاف نماییم.
وی تصریح کرد: هدف ما این است که با رفع بخشی از این تحریم ها و با فعال شدن کانال های مالی، کمک های بین المللی بتواند در مواقع نیاز و وقوع بلایا، به سادگی در اختیار جمعیت هلال احمر قرار گیرد.
دورانی خاطرنشان کرد: متاسفانه هم اکنون، شرایط بگونه ای است که به خاطر اعمال تحریم های ظالمانه، دریافت کمک های بین المللی بخصوص کمک های نقدی، با مشکل مواجه می باشد.
وی یادآورشد: در سطح بین المللی هم به شکل گسترده مذاکره می نماییم تا جمعیت هلال احمر ایران و جمعیت بشردوستانه، از شمول دامنه تحریم های تحمیلی معاف شود و تحریم ها، فعالیتهای بشردوستانه را دربر نگیرد.
رییس دفتر فدراسیون بین المللی صلیب سرخ در ایران، فعالیت داوطلبان را یکی از برنامه های قابل تقدیر در جمعیت هلال احمر عنوان نمود و اظهار داشت: تعداد زیادی از داوطلبان جمعیت، بدون هیچ گونه چشمداشتی به عرضه خدمات داوطلبانه می پردازند که قابل توجه است.
وی ضمن اشاره به این که در بحث آموزش سوانح هم تلاش می نماییم تا به ارتقای جایگاه داوطلبانه در مبحث آموزش سوانح بپردازیم اضافه کرد: ازاین رو مساله آموزش سوانح منجر به افزایش ظرفیت سازی هلال احمر در داخل کشور و حتی در خارج از کشور می تواند کمک بسیار موثری داشته باشد.
منبع: radinlab.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب