برگزاری دوره های بین المللی برای سرمربیان و سگ های زنده یاب هلال احمر

برگزاری دوره های بین المللی برای سرمربیان و سگ های زنده یاب هلال احمر

به گزارش آزمایشگاه رادین رییس سازمان امداد و نجات هلال احمر از برگزاری دوره های بین المللی برای سرمربیان و سگ های زنده یاب هلال احمر آگاهی داد و اظهار داشت: این دوره ها بطور مرتب در حال انجام می باشد و بزودی ۲ دوره بین المللی برای سرمربیان و سگ های زنده یاب جمعیت هلال احمر انجام می شود.


مهدی ولی پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه زلزله بم سبب ورود سگ های زنده یاب به کشور شد، اظهار داشت: صلیب سرخ آلمان در آن دوران کمک زیادی به حضور این سگ های زنده یاب و مربی کرد؛ بعد از آن هم از صلیب سرخ آلمان خواستیم به ورود و پرورش سگ های زنده یاب کمک نماید.
وی با بیان اینکه الان هلال احمر ایران دارای ۷۵ سگ زنده یاب به همراه مربیان بومی است، اظهار داشت: الان در سرتاسر کشور ۳۵ مرکز نگهداری سگ های آنست وجود دارد که در صورت وقوع حادثه به کمک یافتن مصدومان بروند.


ولی پور این تعداد سگ زنده یاب را با عنایت به بحران خیز بودن کشور کافی ندانست و اظهار داشت: برای پوشش کامل و بموقع به ۵ قلاده سگ زنده یاب در هر استان منطقه ای نیاز داریم؛ البته هلال احمر در عملیات های جستجو محدود به استفاده از سگ های زنده یاب نیست و از دستگاه زنده یاب که نسبت به صدا، لرزش و یا گرما حساسیت دارند هم بهره می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: طبق آخرین تحقیقات انجام شده، مشخص شده پیشرفته ترین دستگاههای زنده یاب در شرایط مناسب تا ۳۵ درصد امکان موفقیت داشته اند و این در شرایطی است که عملیات جست و جو با سگ های زنده یاب تا ۹۵ درصد به موفقیت منجر می شود.
رئیس سازمان امداد و نجات همینطور از برگزاری مداوم دوره های بین المللی تیم های سگ های زنده یاب اطلاع داد و اظهار داشت: این دوره های مرتب درحال انجام است؛ و به زودی ۲ دوره بین المللی برای سرمربیان و سگ های زنده یاب جمعیت هلال احمر برگزار می گردد.
ولی پور اضافه کرد: سگ های تجسس و نجات یا زنده یاب، روزانه آموزش های اصلی «فرمان پذیری»، «هم قدم شدن»، «نشستن»، «دراز کشیدن»، «فرمان پذیری از طریق دور»، «بی حرکت ماندن»، « «میدان موانع» و «جستجو و نجات ابتدای و پیشرفته» را در بین جنگل، بهمن کوهستان، برف و کولاک و آوار را فرا می گیرند تا همواره جهت شرکت در سلسله عملیات مورد اشاره آماده و محیا باشند.
وی اظهار داشت: این گونه از سگ ها به صورت معمول بین ۱۲ تا ۱۴ سال عمر می کنند و تا ۱۰ سالگی هم از کارآیی لازم برای عملیات برخوردار می باشند.


نادر گل محمدی رئیس اداره آنست (آموزش، نگهداری سگ های تجسس) با بیان برگزاری دوره های بین المللی تیم های آنست با حضور مربیان آلمانی اظهار داشت: بخش اول دوره بین المللی تیم های آنست (آموزش نگهداری سگ های تجسس) با حضور مربیان بین المللی صلیب سرخ آلمان در شهر دلند شهرستان رامیان و شرکت ۱۱ مربی و ۱۱ قلاده سگ از تاریخ ۱۶ تا بیستم اردیبهشت ماه برگزار شد.
رئیس اداره آنست از برگزاری بخش دوم این دوره ها در استان فارس اطلاع داد و اضافه کرد: بخش دوم دوره بین المللی به شکل تخصصی و ویژه تحت نظر نمایندگان فدراسیون بین المللی جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر با حضور مربیان ۹ گانه کشور از ۲۰ تا ۲۵ اردیبهشت ماه برگزار شد.
گل محمدی با تشریح اهداف برگزاری این دوره ها بیان نمود: این دوره با هدف ارزیابی نقاط ضعف و قوت، افزایش توان عملیاتی در حوادث احتمالی، به روزرسانی، تبادل اطلاعات و همینطور ارزیانی عملکرد سال قبل مربیان و سگ های زنده یاب هلال احمر ایران برگزار شده است.
در سوانحی که منجر به تخریب مناطق مسکونی می شود احتمال گرفتار شدن افراد در بین آوارها وجود دارد این افراد پیش از این که در اثر جراحات وارده و فشار آوار و کمبود اکسیژن جان خویش را از دست بدهند، باید نجات داده شوند و در این میان عکس العمل سریع و مبادرت به موقع و به هنگام امری بسیار حیاتی و ضروریست و ابتدا باید محل دقیق مصدوم به وسیله سگ های آموزش دیده مشخص شود و سپس عملیات رهاسازی انجام گیرد.
سگ های جستجو و نجات حس بویایی بسیار قوی دارند که قادرند بوها را به خوبی درک کنند، به خاطر بسپارند و در مواقع ضرورت به خاطر بیاورند. امروزه در سرتاسر دنیا از توانایی سگ ها برای پیدا کردن مصدومان بعد از سوانح استفاده می شود و سگ ها توانایی های بالقوه ای دارند که با آموزش و تمرین شکوفا می شود و میتوان در جهت نجات جان انسان ها از آنها بهره گرفت.



منبع:

5.0 / <5
1016
1401/02/29
14:01:28
تگهای خبر: آموزش , امداد , حیات , دستگاه
X
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
آزمایشگاه رادین