رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت هشدار داد:
خطرات جدی سوخت مازوت برای سلامت مردم
به گزارش آزمایشگاه رادین، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: مصرف مازوت در نیروگاه ها سبب افزایش آلودگی هوا و بروز مشکلات تنفسی و قلبی در گروههای حساس می شود و می تواند سلامت عمومی را به خطر بیندازد.
به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از خبرگزاری ایرنا از وزارت بهداشت، عباس شاهسونی روز جمعه با اعلان اینکه مصرف مازوت، سلامت انسان ها را تهدید می کند و به تولید گازهای خطرناک و ذرات معلق می انجامد، اضافه کرد: مازوت یکی از سوخت های سنگین است که عمدتا در نیروگاه ها برای تولید برق به کار می رود.
وی گفت: استفاده از این سوخت سنگین منجر به انتشار گاز «دی اکسید گوگرد» و ذرات معلق کوچکتر از ۲.۵ میکرون، خصوصاً بلک کربن می شود. سوختن مازوت سبب افزایش آلاینده های هوا شده و تأثیرات مخرب و خطرناکی بر سلامت انسان ها بر جای می گذارد.
شاهسونی اشاره کرد: غلظت آلاینده های موجود در شهرها تنها به مصرف مازوت محدود نمی شود بلکه آلاینده های حاصل از منابع دیگر نیز به این وضعیت دامن می زند و تجمع آلاینده ها، سلامت افرادی را که در معرض آن قرار دارند به شدت تهدید می کند.
وی اضافه کرد: سوزاندن مازوت بطور کلی منجر به افزایش غلظت آلاینده های هوا می شود و در وضعیت پایداری جو، این افزایش غلظت خصوصاً در مورد ذرات معلق به کاهش کیفیت هوا و تشدید خطرات ناشی از آلودگی منجر خواهد شد.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت تاکید کرد: مصرف سوخت سنگین مازوت منجر به تولید گاز «دی اکسید گوگرد» می شود؛ گازی که تأثیر مستقیم بر سیستم فوقانی تنفسی دارد.
شاهسونی توضیح داد: دی اکسید گوگرد به سبب حلالیت بسیار بالای خود، می تواند موجب بروز تنگی نفس و خس خس سینه شود. این گاز نه فقط بیماریهای قلبی و تنفسی را تشدید می کند بلکه در افراد دچار آسم نیز علایم بیماری را وخیم تر می کند.
وی اشاره کرد: مصرف مازوت علاوه بر انتشار گاز دی اکسید گوگرد، به تولید ذرات معلق کوچکتر از ۲.۵ میکرون خصوصاً بلک کربن منجر می شود. این ذرات برای همه افراد جامعه مضر هستند اما خصوصاً مشکلات بیشتری را برای گروههای حساس همچون بیماران قلبی- عروقی، سالمندان، کودکان، زنان باردار، بیماران تنفسی و افراد دچار دیابت ایجاد می کنند.
ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در غلظت هایی که هوا را در وضعیت ناسالم برای همه گروه ها قرار می دهد، عامل افزایش مرگ های زودرس هستند.
شاهسونی اضافه کرد: ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در غلظت هایی که هوا را در وضعیت ناسالم برای همه گروه ها قرار می دهد، عامل افزایش مرگ های زودرس هستند. این آلاینده ها همین طور موجب تشدید بیماریهای ریوی و قلبی عروقی شده و مراجعات به مراکز درمانی و بهداشتی را به صورت قابل توجهی می افزاید.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: گاز دی اکسید گوگرد می تواند موجب اختلالات تنفسی جدی مانند تنگی نفس و خس خس کردن سینه، خصوصاً در افراد دچار آسم شود. باتوجه به این مشکلات و باتوجه به اولویت بالای سلامت مردم در دولت چهاردهم، کارگروه آلودگی هوا مبادرت به ممنوعیت و کاهش مصرف مازوت در بعضی از نیروگاه های کشور کرده است.
شاهسونی با اشاره به این که دسترسی به هوای پاک از دو طریق امکان دارد، اضافه کرد: یکی از این تکنیک ها کنترل و مدیریت منابع است و بکارگیری سوخت های پاک مانند گاز طبیعی در نیروگاه ها و استفاده از سیستم های کنترلی مانند اسکرابر همچون راه های مؤثر دراین خصوص به شمار می آید.
منبع: radinlab.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب