رئیس دانشگاه علوم پزشكی ایران:

هوش مصنوعی خطاهای پزشکی را کاهش داده است

هوش مصنوعی خطاهای پزشکی را کاهش داده است

به گزارش آزمایشگاه رادین، رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: هوش مصنوعی نمی تواند جایگزین پزشک باشد اما خطاهای پزشکی حین ارائه خدمات مانند جراحی ها و پاتولوژی ها را کم می کند.


به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، نادر توکلی روز دوشنبه در یک نشست خبری که در محل دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، با اشاره به اینکه کاربرد هوش مصنوعی از دوران همه گیری کرونا برای تفسیر سی تی اسکن و تصویر برداری شروع شد، اضافه کرد: هوش مصنوعی در ارائه خدمات اورژانس، الکترونیکی شدن بیمارستان ها، آموزش به بیمار و تصویر برداری های مغز استفاده می شود.
وی افزود: این که تمام سیستم سلامت را در اختیار هوش مصنوعی بگذاریم، خطا است ولی ارائه خدمات روزمره سیستم های تصمیم گیری بالینی برمبنای هوش مصنوعی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با تکیه بر بحث مرجعیت علمی، عنوان کرد: این دانشگاه دارای برنامه راهبردی بوده که وابسته به شخص نیست و ماموریت سازمانی است که یکی از راهبردها، کاربرد هوش مصنوعی در عرصه های سلامت همچون آموزش، پژوهش و ارائه خدمت است.
توکلی با تکیه بر این که رویکرد های دانشگاه، تکنولوژی محور بوده و بحث هوش مصنوعی از حوزه های پر اهمیت است، به برگزاری کنگره بین المللی هوش مصنوعی اشاره نمود و اظهار داشت: حالا حرکت به سوی مرزهای دانش صورت گرفته و تمرکز ما برای اهداف و برنامه های مبتنی بر هوش مصنوعی است.

ایران رتبه اول هوش مصنوعی در منطقه را دارد

عبدالرضا پازوکی دبیر کنگره بین المللی هوش مصنوعی در سلامت نیز با اشاره به اینکه ایران رتبه اول کاربرد هوش مصنوعی در منطقه و رتبه ۷۷ دنیا را دارد، اظهار داشت: هوش مصنوعی در عرصه درمان و پیشگیری کاربرد زیادی دارد و می توانیم با استفاده از این علم که به خطاهای پزشکی نیز کمک می نماید، استفاده بهینه نماییم.
وی با اشاره به اینکه هوش مصنوعی در تشخیص سرطان ها نیز قابلیت زیادی دارد، عنوان کرد: به عنوان مثال ۹۳ درصد تشخیص سرطان سینه با هوش مصنوعی قابل شناسایی است و در آینده ای نزدیک نیز این فناوری می تواند در بخش رادیولوژی موثر بوده و بیماریها را با دقت نشان دهد.
پازوکی، کاربردهای هوش مصنوعی را استفاده از آن به عنوان دستیار پزشک در جراحی ها و سونوگرافی بیان کرد و اظهار داشت: عدالت در سلامت و دسترسی همه به خدمات بهداشت و درمانی از دیگر کاربردهای این فناوری است و در مناطق کم برخوردار می توان برای غربالگری بیماریها از آن بهره برد.
وی عنوان کرد: خیلی از مطالب در هوش مصنوعی مبتنی بر شواهد علمی نیست و لازم است مسیری طی شود تا بتوان اطلاعات به دست آمده از آنرا بصورت کاربردی به ویژه در عرصه سلامت مورد استفاده قرار داد.
دبیر کنگره بین المللی هوش مصنوعی در سلامت اضافه کرد: بنابراین نیز همیشه از هوش مصنوعی به عنوان دستیار یا همکار پزشک نام برده می شود و نهایتاً این پزشک است که مبنی بر آن اطلاعات باید تصمیم بگیرد.
پازوکی به برگزاری کنگره بین المللی هوش مصنوعی در عرصه سلامت طی ۱۲ تا ۱۴ دی ماه در مرکز همایش های رازی اشاره نمود و اضافه کرد: ۱۵ موضوع با محوریت هوش مصنوعی در بهداشت و درمان در این کنگره مورد بحث و تبادل نظر پزشکان قرار می گیرد.
به گفته وی، این کنگره بین المللی دارای ۳۰ سخنران خارجی است و ۲۱ کارگاه آموزشی برگزار می گردد و برگزاری نمایشگاه جانبی از دیگر برنامه های این رویداد علمی است.


5.0 / <5
36
1403/10/11
10:47:31
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمارستان , بیماری
X
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
آزمایشگاه رادین