وزارت بهداشت:

ویروس ماربورگ هنوز تهدیدی برای ایران و کشورهای منطقه نیست

ویروس ماربورگ هنوز تهدیدی برای ایران و کشورهای منطقه نیست

آزمایشگاه رادین: رئیس گروه مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت ضمن توضیح درباره بیماری ویروسی ˮماربورگˮ که به تازگی مواردی از آن در یکی از کشورهای آفریقایی شناسایی شده، تصریح کرد: این ویروس هنوز تهدیدی برای ایران و کشورهای منطقه نیست؛ خواستگاه آن آفریقای جنوبی است و اگر ضرورتی برای امکانات تشخیصی و آزمایشگاهی داشته باشیم، با فرجه زمانی کوتاه میتوان آمادگی شناسایی و پیگیری موارد احتمالی را ایجاد کرد.


دکتر بهزاد امیری در گفتگو با ایسنا، درباره ویروس ماربورگ، اظهار داشت: این بیماری ویروسی جزو بیماری هایی است که منجر به بروز تب خونریزی دهنده می شوند. ویروس ماربورگ مشابه و از خانواده ویروس ابولا است که جزو تب های خونریزی دهنده ویروسی طبقه بندی می شوند. خواستگاه این بیماری در آفریقای جنوبی است و نخستین بار طغیان آن در جهان در سال ۱۹۶۷ رخ داد و حدود ۵۵ سال قبل در ماربورگ آلمان شناسایی شد. این شناسایی هم به واسطه میمون هایی بود که از اوگاندا به آلمان فرستاده بودند تا تحت مطالعه قرار گیرند که سبب انتقال بیماری به کارکنان لابراتوار شده بود.
او تصریح کرد: آخرین طغیان بیماری ماربورگ در سال ۲۰۰۵ در کشور آنگولا بود که ۲۵۰ نفر مبتلا شدند. در سال ۲۰۲۱ یک مورد مرگ ناشی از بیماری ماربورگ در غنا و سال ۲۰۲۲ هم تابحال ۲ مورد مرگ از این بیماری گزارش شده است.
امیری با تکیه بر این که ویروس ماربورگ تهدید برای کشور نیست، خاطرنشان کرد: تبادل مسافری با آن مناطق به کشور وجود ندارد و ورود حیوانات از منطقه مستعد بیماری به ایران هم نداریم. ولی طبیعتا وزارت بهداشت در مبادی مرزی پایگاه مراقبت بهداشت مرزی را فعال کرده است و یکی از کارهایی که انجام می دهند رصد شرایط است تا اگر با مورد مشکوکی از بیماری مواجه گشتند، اقدامات کنترلی صورت گیرد.
وی تصریح کرد: البته هم اکنون ویروس ماربورگ حتی در کشورهای اروپایی هم شناسایی نشده است. از طرفی سازمان بهداشت جهانی هم در این رابطه اظهار نگرانی نکرده است که احتمال انتقال بیماری به کشورهای مختلف وجود داشته باشد.
وی درباره علایم مبتلا شدن به ویروس ماربورگ، اظهار نمود: تب و تظاهرات خونریزی دهنده از علایم بیماری است و امکان دارد فرد مبتلا به سمت شوک و مرگ پیش رود. این بیماری واکسن و درمان اختصاصی نداشته و تنها درمان حمایتی دارد. ویروس ماربورگ در صورت عدم درمان تا ۸۰ درصد می تواند منجر به مرگ شود.
رییس گروه مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت با تاکید مجدد بر این که ویروس ماربورگ فعلاً تهدیدی برای ایران و کشورهای منطقه نیست، اظهار داشت: هنوز اعلام احتیاج به لابراتوار مرجع سلامت و انستیتو پاستور نداده ایم ولی اگر ضرورتی باشد که احتیاج به امکانات تشخیصی و آزمایشگاهی داشته باشیم با فرجه زمانی کوتاه میتوان آمادگی شناسایی و پیگیری موارد احتمالی را ایجاد کرد و کیت های تشخیصی بیماری را تهیه کرد.




منبع:

5.0 / <5
823
1401/05/01
10:43:47
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , درمان , سلامت
X
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
آزمایشگاه رادین