نوشیدنی که خطر مبتلاشدن به دیابت را 50 درصد کاهش می دهد

نوشیدنی که خطر مبتلاشدن به دیابت را 50 درصد کاهش می دهد

به گزارش آزمایشگاه رادین، ایسنا نوشت: نتایج مطالعات نشان می دهد که نوشیدن روزانه چای سیاه ممکنست به کاهش خطر مبتلاشدن به دیابت کمک نماید.



چای به سبب مزایای سلامتی همچون توانایی آن در مبارزه با التهاب، تقویت ایمنی بدن و محافظت در مقابل انواع مختلف سرطان ها مورد توجه قرار گرفته است و الان پژوهشگران می گویند که نوشیدن منظم چای سیاه می تواند خطر مبتلاشدن به دیابت را تقریباً به نصف کم کند.

نتایج تحقیق جدید نشان میدهد که مصرف کنندگان روزانه چای سیاه در مقایسه با افرادی که هیچ گاه چای نمی نوشند، ۵۳ درصد کمتر در معرض خطر مبتلاشدن به پیش دیابت و ۴۷ درصد خطر مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ قرار دارند.

چای سیاه، چای قدیمی است که در چین تهیه می شود و پروسه تخمیر گسترده ای را پشت سر گذاشته و سرشار از باکتری های سالم یا پروبیوتیک هایی است که احتمالاً سلامت روده را بهبود می بخشد.

دیابت نوع ۲ زمانی رخ می دهد که سلول ها، مقاومت به انسولین ایجاد می کنند، وضعیتی که در آن بطور طبیعی به انسولین، هورمون تولید شده توسط پانکراس برای تنظیم قند خون، پاسخ نمی دهند.

پیش دیابت، وضعیتی است که در آن سطح قند خون بالاست اما آنقدر بالا نیست که بتوان فرد را دیابتی محسوب کرد. بیش از ۳۰ درصد از بزرگسالان در ایالات متحده پیش دیابت هستند. شایان ذکر است، زمانی که سطح قند خون ناشتا در دو آزمایش جداگانه ۱۲۶ میلی گرم در دسی لیتر یا بالاتر باشد، فرد دیابتی در نظر گرفته می شود، در صورتیکه زمانی که سطح قند خون ناشتا از ۱۰۰ تا ۱۲۵ میلی گرم در دسی لیتر باشد، پیش دیابتی است.

تونگژی وو، سرپرست گروه تحقیق از دانشگاه آدلاید استرالیا می گوید: «مزایای قابل توجه چای برای سلامتی ازجمله کاهش خطر مبتلاشدن به بیماریهای قلبی عروقی و دیابت نوع ۲، در چندین مطالعه در سالهای اخیر گزارش شده است اما مکانیسم های زیربنایی این فواید نامشخص بوده است.»

محققان اثرات محافظتی بر مدیریت قند خون را به افزایش دفع گلوکز و بهبود مقاومت به انسولین در رابطه با نوشیدن همیشگی چای نسبت می دهند. این مطالعه مشاهده ای، ثابت نمی کند که نوشیدن هر روز چای، کنترل قند خون را بهبود می بخشد اما نشان میدهد که احتمالاً می تواند به کنترل بهتر قند کمک نماید.

وو اظهار داشت: یافته های ما به اثرات محافظتی نوشیدن همیشگی چای بر مدیریت قند خون بوسیله افزایش دفع گلوکز در ادرار، بهبود مقاومت به انسولین و در نتیجه کنترل بهتر قند خون اشاره می کند. این فواید در بین مصرف کنندگان روزانه چای سیاه بارزتر بود.

راز کنترل بهتر متابولیک در تخمیر میکروبی چای سیاه نهفته است. بگفته پژوهشگران، این پروسه ترکیبات زیست فعال با اثرات آنتی اکسیدانی و التهابی را به ارمغان می آورد که موجب بهبود حساسیت به انسولین، عملکرد بهتر سلول های بتای پانکراس و تغییر ترکیب باکتری های روده می شود.

این مطالعه شامل ۱۹۲۳ بزرگسال از هشت استان چین بود. از این تعداد، ۴۳۶ شرکت کننده، دیابت، ۳۵۲ نفر پیش دیابت و بقیه سطح گلوکز خون طبیعی داشتند. این مطالعه فراوانی و نوع چای مصرف شده توسط شرکت کنندگان را بررسی کرد.



محققان میزان مصرف و دفع گلوکز در ادرار، مقاومت به انسولین و وضعیت گلیسمی (سطح گلوکز خون) شرکت کنندگان را اندازه گیری کردند. بیماران دیابتی تمایل به جذب مجدد گلوکز دارند که به افزایش سطح قند خون کمک می نماید.

پس از محاسبه تفاوت ها در سن، جنس و عوامل بالینی و شیوه زندگی، نتایج آنالیز پژوهشگران نشان داد که نوشیدن روزانه چای با افزایش دفع گلوکز ادراری (UGCR به میزان ۰.۱۱ میلی مول در میلی مول) و کاهش مقاومت به انسولین (TyG منفی ۰.۲۳) همین طور ۱۵ درصد خطر مبتلاشدن به پیش دیابت و ۲۸ درصد کاهش خطر مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ در مقایسه با افرادی که هیچ گاه چای نمی نوشند، کاهش پیدا می کند.

برای تایید بیشتر این یافته ها، پژوهشگران کارآزمایی تصادفی دوسوکور را روی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ انجام دادند.

یافته های ما نشان میدهد که نوشیدن روزانه چای سیاه بوسیله کنترل بهتر قند خون، خطر مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ و پیشرفت آنرا کم می کند. وقتی به تمام نشانگرهای زیستی مختلف در رابطه با نوشیدن همیشگی چای سیاه نگاه می کنید، درک می کنید که ممکنست این مورد قدمی ساده باشد؛ به آسانی می توانید با رژیم غذایی، سلامت خودرا بهبود بخشید.

ادوین تورس، پرستار متخصص در مراقبت از دیابت موسسه فیشر دیابت و متابولیسم در مرکز پزشکی شهر نیویورک می گوید: «نکته اصلی این تحقیق این است که در بزرگسالان ساکن چین، مصرف منظم چای، خصوصاً چای سیاه، با چندین پیامد مثبت برای سلامتی هم راه است.»

وی اضافه کرد: این مطالعه دارای محدودیت هایی است ازجمله این واقعیت که داده ها را فقط در یک مقطع زمانی جمع آوری می کند و اطلاعات مربوط به مصرف چای را خود شرکت کنندگان گزارش می کنند. مردم همیشه عادت ها را بطور دقیق به خاطر نمی آورند یا گزارشی از آنها ارائه نمی دهند.

تورس اظهار داشت: علاوه بر این، یافته ها ممکنست لزوما در مورد سایر جمعیت ها با عادات غذایی، ژنتیک و سبک زندگی متفاوت صدق نکند.

با این حال، کارهای زیادی وجود دارد که می توانید برای کاهش خطر مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ انجام دهید؛ افراد در معرض خطر مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ می توانند خطرات را بوسیله تغییر سبک زندگی، نظارت منظم بر سطح قند خون، مدیریت استرس، خواب کافی، اجتناب از استعمال دخانیات و نوشیدن الکل زیاد، در نظر گرفتن دارو یا مداخله پزشکی در صورت توصیه، آموزش مداوم و حمایت واکسیناسیون، معاینه منظم چشم و پا و حفظ آگاهی از علایم اولیه کاهش دهند.

یافته های این مطالعه در نشست سالانه انجمن اروپایی برای مطالعه دیابت (EASD) در هامبورگ آلمان ارائه شد.
بیشتر بخوانید: دمنوش هایی که شما را در پاییز بیمه می کند/ افسردگی ناشی از فصل پاییز را چه کنیم؟ با این دانه مقوی استخوان های خودرا تقویت کنید
۴۷۲۳۶



منبع:

5.0 / <5
529
1402/07/13
00:58:54
تگهای خبر: آموزش , استرس , التهاب , باكتری
X
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
آزمایشگاه رادین