کاهش نرخ واکسیناسیون عامل افزایش سرخک در سراسر دنیا

کاهش نرخ واکسیناسیون عامل افزایش سرخک در سراسر دنیا

به گزارش آزمایشگاه رادین، مقامات بهداشتی گزارش دادند که کاهش پوشش واکسن سبب افزایش ۲۰ درصدی موارد سرخک در سراسر دنیا شده است و ۱۰.۳ میلیون نفر در سال ۲۰۲۳ به این بیماری قابل پیشگیری مبتلا شده اند.



به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، سازمان جهانی بهداشت و مرکز کنترل و پیش گیری از بیماریهای ایالات متحده در اطلاعیه ای مشترک اعلام کردند: «پوشش ناکافی ایمن سازی و واکسیناسیون در سطح جهان موجب افزایش موارد این بیماری رایج در دوران کودکی شده است.»
دکتر «مندی کوهن»، مدیر مرکز کنترل و پیش گیری از بیماریهای ایالات متحده، در اطلاعیه ای اظهار داشت: «تعداد عفونت های سرخک در سرتاسر جهان درحال افزایش است و زندگی و سلامتی را به خطر می اندازد. واکسن سرخک بهترین محافظت ما در مقابل ویروس می باشد و ما باید به سرمایه گذاری در کوشش برای افزایش دسترسی ادامه دهیم.»
دکتر «تدروس آدهانوم گبریسوس»، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، در اطلاعیه ای اظهار داشت: «واکسن سرخک بالاتر از هر واکسن دیگری در ۵۰ سال قبل جان انسان ها را نجات داده است. برای نجات جان افراد بیشتر و جلوگیری از لطمه رساندن به لطمه پذیرترین افراد در مقابل این ویروس کشنده، ما باید در ایمن سازی برای هر فرد صرف نظر از این که در کجا زندگی می کند سرمایه گذاری نماییم.»
اما وضعیت چقدر وخیم است؟
به گفته سازمان جهانی بهداشت و مرکز کنترل و پیش گیری از بیماریهای ایالات متحده، بالاتر از ۲۲ میلیون کودک در سال ۲۰۲۳ حتی نخستین دوز واکسن سرخک را دریافت نکردند. در سرتاسر جهان، حدودا ۸۳ درصد از خردسالان دوز اول واکسن را در سال قبل دریافت نمودند، در صورتیکه تنها ۷۴ درصد دوز دوم را دریافت نمودند.
متأسفانه، مقامات بهداشتی حداقل ۹۵ درصد پوشش واکسیناسیون را برای جلوگیری از شیوع بیماری سفارش می کنند. بگفته مقامات، یک فرد مبتلا می تواند این بیماری بسیار مسری را به ۹۰ درصد از افراد نزدیک خود منتقل کند.
مقامات خاطرنشان کردند که به سبب شکاف های جهانی در پوشش واکسیناسیون، ۵۷ کشور در سال ۲۰۲۳ شیوع سرخک را تجربه کردند که نشان دهنده افزایش حدودا ۶۰ درصدی نسبت به ۳۶ کشور در سال ۲۰۲۲ است. بگفته سازمان جهانی بهداشت، حدودا نیمی از تمامی شیوع ها در منطقه آفریقا رخ داده است.
کاهش پوشش واکسیناسیون عواقبی داشته است: حدود ۱۰۷۵۰۰ نفر در سرتاسر جهان که اکثراً خردسالان زیر ۵ سال بودند، در سال ۲۰۲۳ بر اثر سرخک جان خودرا از دست دادند.
علائم سرخک به طور معمول شامل تب بالا، سرفه، ورم ملتحمه (چشم صورتی)، آبریزش بینی، لکه های سفید در دهان و بثورات پوستی است که از سر تا پا پخش می شود. بگفته سازمان جهانی بهداشت، نوزادان و خردسالان خردسال بیشتر در معرض خطر عوارض جدی ناشی از این بیماری هستند که شامل ذات الریه یا تورم مغز است.
پوشش واکسیناسیون سرخک در طول همه گیری جهانی کووید کم شد و به پایین ترین سطح از سال ۲۰۰۸ رسید.


منبع:

5.0 / <5
212
1403/08/30
09:56:31
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , دسترسی , سرمایه گذاری
X
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
آزمایشگاه رادین