ارائه آموزش های همگانی به ۱۰۰ هزار نفر در خانه های هلال

ارائه آموزش های همگانی به ۱۰۰ هزار نفر در خانه های هلال

به گزارش آزمایشگاه رادین مسئول هماهنگی خانه های هلال جمعیت هلال احمر اظهار داشت: به سبب قانون، وظیفه آموزش همگانی با هدف افزایش آمادگی جامعه به هلال احمر سپرده شده که در سال قبل حدود 100 هزارنفر در خانه های هلال از آموزش های همگانی برخوردار شده اند.


به گزارش روز یکشنبه ایرنا از جمعیت هلال احمر؛ حسن فراهانی ضمن اشاره به نقش خانه های هلال در روزهای کرونا اظهار داشت: از زمان شیوع این ویروس خانه های هلال نیز از منظر مسئولیت اجتماعی خود اقدامات شایسته ای در این خصوص انجام دادند که با اهمیت ترین اقدامات؛ راه اندازی کارگاه های کوچک تولید ماسک و اقلام ضدعفونی کننده و توزیع آن بین مردم، ارائه آموزش های عمومی، راهنمایی و تشویق مردم به رعایت شیوه نامه های بهداشتی در مراسمات، همکاری در طرح غربالگری در مبادی ورودی شهرها و روستاها، همکاری در اجرای طرح شهید سلیمانی و نظایر آن بوده است.
وی ادامه داد: راه اندازی کارگاه های تولید ماسک و اقلام ضدعفونی کننده در خانه های هلال از آن جهت اهمیت بیشتری پیدا می کند که با شروع شیوع کرونا، محدودیت های زیادی در تامین این اقلام در کشور وجود داشت.
فرایند راه اندازی خانه های هلال
فراهانی افزود: در پروسه راه اندازی خانه های هلال، عنصر تقاضا بسیار با اهمیت و ضروری ست. برای مثال شکل گیری خانه های هلال در محلات ابتدا برمبنای یک تقاضای محلی از طرف سازمان ها، موسسات، نهادها و یا افراد حقیقی صورت می گیرد. بر این مبنا یکی از الزامات و تکالیف برای متقاضیان تامین فضای مورد نیاز برای تاسیس خانه هلال است. اختصاص فضا می تواند مربوط به قسمتی از ساختمان یک اداره، دهیاری، سرای محلات، مسجد، دانشگاه و یا یک واحد مستقل اهدایی از طرف مردم آن محله باشد. رویکرد ما در خانه های هلال بیشتراز اینکه سخت افزاری باشد، نرم افزاری است و توجه ما به توانمندسازی جامعه در مفهوم کلی و در ابعاد مختلف آن بعنوان یک شبکه ای از اعضا و افراد جامعه، معطوف است.
ارائه آموزش های همگانی امداد و نجات؛ متناسب با نیازهای جامعه
وی تصریح کرد: به سبب قانون، وظیفه آموزش همگانی با هدف افزایش آمادگی و تاب آوری در جامعه به جمعیت هلال احمر سپرده شده که خانه های هلال بستر مناسبی برای اجرای این تکلیف قانونی جمعیت هستند و در همین راستا پارسال با وجود همه گیری ویروس کرونا نزدیک به ۱۰۰ هزارنفر در خانه های هلال از آموزش های همگانی برخوردار شده اند.
مسئول هماهنگی خانه های هلال جمعیت هلال احمر اظهار داشت: یکی از امتیازات آموزش در خانه های هلال این است که می توان این آموزش ها را متناسب با نیاز جوامع و با زبان و گویش های محلی که قابل درک و فهم بهتری هستند، ارائه کرد. این مدل آموزشی پارسال مورد توجه فدراسیون نیز قرار گرفت و بازتاب خوبی را به همراه داشت.
فراهانی ضمن اشاره به اصل ایجاد تاب آوری بعنوان یکی از مولفه های ایجاد خانه های هلال عنوان کرد: مفهوم تاب آوری واجد اصول و الزاماتی است که خیلی از آنها در حیطه وظایف سایر سازمان ها بوده که مهم ترین آنها قوانین مربوط به ساخت و ساز و کاربری زمین، محافظت از محیط طبیعی، امنیت مدارس و مراکز درمانی، تخصیص بودجه برای ساکنین محدوده خطر، مدیریت و محافظت از زیربناهاست. جمعیت هلال احمر از دو مسیر به افزایش تاب آوری در سطح جامعه کمک می نماید. نخست آموزش اعضا که شامل امدادگران، نجاتگران، کانون های دانش آموزی و دانشجویی است و بعد از آن آموزش مستقیم عموم مردم در سطح جامعه.
گسترش فرهنگ آمادگی و تاب آوری در دوردست ترین نقاط کشور
وی اضافه کرد: بدیهی است که افراد آموزش دیده ضمن آن که خود بعنوان شهروندانی آماده، به تحقق جامعه آماده کمک می کنند، با آگاه سازی اطرافیان خود سبب گسترش آموزه های فرهنگ آمادگی با هدف دستیابی به جامعه تاب آور می شوند. بدین سبب هریک از اعضای داوطلب یا فراگیران آموزش های همگانی به صورتی سفیران آمادگی و تاب آوری جمعیت در سطح جامعه هستند. خانه های هلال، فرهنگ آمادگی و تاب آوری را تا سطح روستاها و دهستان ها که معمولا در برنامه ریزی های اجتماعی کمتر مورد توجه قرار می گیرند، گسترش داده است.
این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر اظهار داشت: در حوزه افزایش تاب آوری، می توان دو موضوع آموزش همگانی و خانه های هلال را بعنوان دونمونه موفق و اثربخش از خدمات جمعیت هلال احمر برشمرد. گرچه برنامه های دیگری نیز بصورت موردی یا مناسبتی توسط جمعیت هلال احمر با همین هدف در طول زمان به مرحله اجرا می رسد. پس دقیقا به همین دلیلهای است که در دوره مدیریت فعلی، هوشمندانه گسترش کمی و کیفی خانه های هلال مورد تاکید و پیگیری قرار گرفته است.
خانه های هلال؛ طرحی پیشرو در تحقق برنامه های هلال احمر
مسئول هماهنگی خانه های هلال جمعیت هلال احمر تصریح کرد: طرح خانه های هلال اکنون بعنوان طرحی پیشرو در تحقق برنامه های جمعیت به حساب می آید و یکی از نقاط قوت این برنامه را می توان همدلی، اشتراک نظر و اجماع عمومی در کلیت این طرح و روش اجرای آن دانست. ایجاد آمادگی قطعا سرمایه گذاری است نه هزینه اما این سرمایه گذاری طبیعتا با چالش هایی مواجه می باشد که با اهمیت ترین آنرا می توان شرایط خاص کشور در حوزه اقتصاد دانست که تامین حداقل های تجهیزات آموزشی و امدادی در خانه ها را با مشکل اساسی مواجه کرده است.
فراهانی اظهار داشت: با این وجود خانه های هلال دارای این ظرفیت هستند که با حمایت های عمدتاً معنوی، مشارکت جوامع محلی را جلب و مسیر خدمت رسانی خودرا هموار کنند. جمعیت هلال احمر نیز از تمام توان خود برای همراه سازی ارکان و نهادهای مختلف کشور استفاده خواهدنمود و در این راستا تفاهم نامه هایی با برخی سازمان ها منعقد شده است. همین طور هماهنگی خوبی با سازمان مدیریت بحران کشور انجام شده که احیانا در ماههای آینده راه را برای افزایش اثربخشی خانه های هلال هموارتر می کند.



منبع:

5.0 / <5
1274
1400/03/10
17:25:57
تگهای خبر: آموزش , امداد , بهداشت , خدمات
X
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
آزمایشگاه رادین