کدام رژیم غذایی در جلوگیری از سرطان پروستات موثر است؟

کدام رژیم غذایی در جلوگیری از سرطان پروستات موثر است؟

آزمایشگاه رادین: آزمایشگاه رادین: خراسان رضوی غذاهای غنی از ریزمغذی های خاص همراه با میوه ها و سبزیجات رنگارنگ ممکنست از سرطان پروستات جلوگیری کرده و اثرات مخرب پرتودرمانی را به حداقل برسانند.


به نقل از هلث، دانشمندان دانشگاه استرالیای جنوبی نشان دادند که بیماران مبتلا به سرطان پروستات بیشتر در معرض سطوح پایین سلنیوم، لوتئین، لیکوپن، آلفاکاروتن و بتاکاروتن در خون هستند.
پژوهشگران دریافتند، مردانی که سطوح پایینی از این ریزمغذی ها را دارند دو برابر بیشتر در معرض خطر مبتلاشدن به سرطان پروستات هستند. در مقابل، سطوح بالای آهن، گوگرد و کلسیم در خون این خطر را دو برابر می کند که نتیجه رژیم غذایی غربی است که کمبود غذاهای گیاهی و سرشار از گوشت دارد.
نزدیک به ۵۰ درصد از بیماران مبتلا به سرطان پروستات تحت پرتودرمانی قرار می گیرند، افزایش لطمه دی ان ای با کمبود سلنیوم و لیکوپن مرتبط می باشد.
رژیم غذایی سرشار از سبزیجات برگ سبز و میوه های رنگارنگ حاوی کاروتنوئیدها (لوتئین، زآگزانتین، لیکوپن، آلفاکاروتن و بتاکاروتن) فواید بسیاری برای سلامتی مانند کاهش خطر مبتلاشدن به سرطان و بیماریهای قلبی دارد.
نمونه هایی از غذاهای غنی از کاروتنوئید شامل کلم پیچ، اسفناج، کلم بروکلی، هویج، سیب زمینی شیرین، کدو تنبل، کدو، گوجه فرنگی، پاپایا، انگور، خربزه و هلو است.
غذاهای غنی از سلنیوم شامل آجیل برزیلی، بادام هندی، تخم مرغ، تخم کدو تنبل، ماهی تن، ساردین، میگو، لوبیا پخته شده و برنج قهوه ای است.


دکتر پرمال دیو، یکی از پژوهشگران این تحقیق اشاره نمود که بهترین راه برای به دست آوردن سلنیوم و لیکوپن از غذاها، منابع طبیعی بجای مکمل هاست.
سفارش ما این است که رژیم غذایی مدیترانه ای را با کمک گرفتن از یک متخصص تغذیه اتخاذ کنید برای اینکه افراد مواد مغذی را برمبنای غذا، سیستم گوارشی، ژنوتیپ فرد و احتمالاً میکروبیوم وی به روش های مختلف جذب می کنند. ژنوتیپژنوتیپ به کل یا قسمتی از اطلاعات ژنتیکی یک فرد، گفته می شود.
این تحقیق نشان داد که خطر مبتلاشدن به سرطان پروستات در مردانی که سطوح لیکوپن کمتر از ۰.۲۵ میکروگرم در میلی لیتر و سطح سلنیوم کمتر از ۱۲۰ میکروگرم در لیتر داشتند، بیشتر می شود همین طور آنان نسبت به رادیوتراپی لطمه پذیرتر بودند.
سرطان پروستات یکی از کشنده ترین سرطان ها در مردان است اما تا حالا تاثیر کمبودهای تغذیه ای بر این بیماری بطور کامل بررسی نشده است.
دکتر دیو اضافه کرد: شواهد قوی وجود دارد که اضافه وزن و قد بلند خطر مبتلاشدن به سرطان پروستات را بیشتر می کند.
البته رژیم های غذایی سرشار از لبنیات و ویتامین E کم نیز ممکنست این خطر را بالا برند اما شواهد کمتر واضح است. روغن جوانه گندم، تخمه آفتابگردان، بادام، فندق، بادام زمینی، آووکادو، برگ چغندر، انبه، کیوی، ماهی قزل آلا و تخم مرغ ازجمله غذاهای سرشار از ویتامین E هستند.
نتایج این تحقیق در نشریه Cancers انتشار یافته است.




منبع:

5.0 / <5
692
1402/03/22
08:14:30
تگهای خبر: بیماری , درمان , رژیم غذایی , ژنتیك
X
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
آزمایشگاه رادین