مراقب آجیل های سرطان زا باشید
آزمایشگاه رادین: به گزارش آزمایشگاه رادین، متخصص تغذیه اظهار داشت: با تکیه بر اهمیت تغذیه سالم در روزهای نوروز، اظهار داشت: در کنار لذت مصرف آجیل، شیرینی و میوه های متنوع، باید به نکات تغذیه ای دقت کنیم تا سلامت خود و خانواده را حفظ نماییم.
منصور رضایی متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر اظهار داشت: با نزدیک شدن به نوروز، پذیرایی با آجیل، شیرینی و میوه های متنوع به یکی از رسوم مهم دید و بازدیدهای عید تبدیل گشته است. اما در کنار لذت این خوراکی ها، لازم است به نکات تغذیه ای مهمی دقت کنیم تا سلامت خود و خانواده را حفظ نماییم. انتخاب آجیل سالم و استاندارد وی ادامه داد: هنگام خرید آجیل، به سراغ محصولات بسته بندی شده، دارای تاریخ تولید و انقضا و با برندهای معتبر برویم. برای اینکه آجیل های فله ای ممکنست در وضعیت نامناسبی نگهداری شده باشند و در محیط های مرطوب و تاریک، قارچ هایی را تولید کنند. این سم خطرناک، عاملی برای افزایش خطر سرطان های دستگاه گوارش خصوصاً سرطان کبد است. همچنین، آجیل های شور که با نمک زیاد فرآوری شده اند، می توانند به افزایش فشار خون و مشکلات قلبی و تنفسی منجر شوند. مصرف متعادل شیرینی های نوروزی بگفته رضایی؛ خوشبختانه فرهنگ مصرف شیرینی های کوچک و خانگی در بین خانواده ها رواج دارد، اما بازهم باید در میزان مصرف دقت کرد. شیرینی ها سرشار از قند و چربی های ناسالم هستند که مصرف بیش ازحد آنها می تواند به افزایش وزن و مشکلات متابولیکی منجر شود. اصول صحیح نگهداری میوه های نوروزی وی اضافه کرد: برای ممانعت از فساد سریع میوه ها، باید آنها را در محیطی خنک و جدا از یکدیگر نگهداری نماییم. خصوصاً سیب که گاز اتیلن آزاد می کند، بهتر است جدا از موز و کیوی قرار داده شود تا از خرابی زودرس آنها جلوگیری شود. تعادل در تغذیه و پرهیز از پرخوری رضایی اشاره کرد: باتوجه به مصرف بالای میان وعده های نوروزی، لازم است وعده های اصلی غذا سبک تر شوند. حذف وعده هایی مانند شام یا سحری اشتباه است و باید اهتمام نماییم غذای بطورکامل پخته و سالم مصرف نماییم تا از مشکلات گوارشی و اسهال مسافرتی پیشگیری نماییم. بگفته وی؛ رعایت این نکات ساده می تواند به داشتن نوروزی سالم و بدون دغدغه های تغذیه ای کمک نماید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب