رئیس مركز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشكی كشور:

به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۶ پزشک عمومی و متخصص داریم

به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۶ پزشک عمومی و متخصص داریم

به گزارش آزمایشگاه رادین، مشاور آموزشی و رئیس مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی کشور با اشاره به اینکه افزایش پذیرش ظرفیت پزشکی صدمه زیادی به آموزش پزشکی وارد کرده است، اظهار داشت: در زمان حاضر به ازای هر ۱۰ هزار جمعیت ۱۶ پزشک عمومی و متخصص در کشور داریم که برابر با سایر کشورها است.


به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، شهرام یزدانی روز چهارشنبه در نشست خبری که در مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی برگزار شد، ضمن اشاره به این که بوده مشکل اصلی ما در قسمت آموزش بالینی پزشکان دانشجو است، اضافه کرد: مسئله ظرفیت پذیرش در دانشگاه های علوم پزشکی یا تعداد پزشکانی که در جامعه نیاز داریم، مبحث کاملا علمی است، حالا به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۱ پزشک عمومی داریم که این رقم از کشورهای منطقه و اغلب کشورهای دنیا بالاتر است و نسبت پزشک متخصص ما در ۱۰ هزار نفر جمعیت ۵ نفر بوده که این رقم نسبت به کشورهای همسایه پایین تر است.
وی خاطرنشان کرد: حالا مشکل اصلی صندلی های خالی برای تخصص های پزشکی است و پزشکان عمومی رغبتی برای دوره های تخصصی ندارند و این مسئله سبب می شود در سالهای آینده با کمبود متخصص مواجه شویم.
یزدانی تصریح کرد: با افزایش سن جمعیت احتیاج به خدمات سلامت بیشتر می شود و دراین میان وجود متخصصان رشته های علوم پزشکی یکی از نیازهای اساسی کشور است در صورتی که علاقه پزشکان عمومی به تخصص کم شده است و نباید ظرفیت پذیرش پزشکی را برای تربیت پزشک عمومی افزایش دهیم.
وی افزود: مشکل دیگر ما در قسمت علوم پزشکی در دوره بالینی است، چونکه صلاحیت تجربه دانشجو روی بیماران در دوره آموزش مهم می باشد و باید سطح کیفی آموزش ها ارتقا یابد.
مشاور آموزشی و رئیس مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی کشور با اشاره به اینکه حال پزشکی کشور خوب نیست، مدعی شد: بر مبنای مطالعاتی که روی ۳۵۰ دستیار پزشکی انجام شد نتایج نشان داده است حدود ۶۵ درصد دستیاران افسردگی دارند که ۲۵ درصد آنها شدید بود، ۶۰ درصد اضطراب و یک سوم آنها افکار خودکشی دارند.
یزدانی همینطور این را هم اظهار داشت که بر مبنای مطالعه دیگری که روی ۵۵ شغل انجام شده، بیشتر افکار خودکشی در رشته پزشکی با ۲.۷ برابر و کمترین در رشته معماری بوده است.
مشاور آموزشی رئیس جمهور تصریح کرد: به همین خاطر هر سیاستی که باعث فشار روی جامعه پزشکی شود، اشتباه بوده و سیاستهای دستوری توزیع پزشکی در مناطق مختلف هم نادرست است.
یزدانی با اشاره به اینکه گردش کار بیمارستان های آموزشی نباید به دانشجوی رزیدنتی وابسته باشد، اظهار داشت: این مورد اشتباه است و مشکلات زیادی بوجود آورده است.
وی استفاده از افراد کمکی در بیمارستان ها در کنار پزشکان، کاهش و حذف تغییر و تحول، ایجاد بسته انگیزشی و واقعی کردن تعرفه ها را از اقدامات مهم دولت چهاردهم بیان کرد و اظهار داشت: دکتر پزشکیان جزو نخستین کسانی هستند که آموزش پزشکی را در کشور راه اندازی کردند و در این دوره البته شرایط برای پزشکان بهتر شده است، عمده مشکل ما در بحث آموزش پزشکی مسائل اجرایی می باشد که دانشجوی تخصصی در رشته های اساسی مثل کودکان و قلب جذب شوند و در وزارت بهداشت کارهای خوبی در حال انجام می باشد.
مشاور آموزشی رئیس جمهور با اشاره به اینکه در پذیرش دانشجوی پزشکی معدل تنها ۲۵ درصد اثرگذار است، اظهار داشت: ۳۰ درصد دانشجویان رشته های برتر پزشکی از راه سهمیه ها پذیرش می شوند و برای برخی رشته ها هم این عدد بالاتر است و تأثیر معدل بر قبولی کنکور فشار روانی زیاد به دانش آموز وارد می نماید ازاین رو باید مصوبه ۱۴۰۰ را مورد بازبینی مجدد قرار دهیم.
یزدانی اضافه کرد: در دولت چهاردهم شیوه پذیرش و سهم معدل در کنکور در سال ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ در دستور کار قرار دارد ولی حداقل زمان مورد نیاز برای تغییر کلی شیوه پذیرش در سال ۱۴۰۶ خواهد بود.
وی تصریح کرد: هدف کنکور آن است که بهترین فرد برای رشته ای بر مبنای عملکرد تحصیلی و علاقه ای که دارد، انتخاب گردد. در مورد این مورد مطالعات بسیاری انجام شده و فردی که می خواهد در رشته پزشکی پذیرفته شود باید عملکرد تحصیلی بهتری داشته باشد تا پزشک متبحری شود.


5.0 / <5
244
1403/12/02
10:48:49
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمارستان , پزشك
X
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
آزمایشگاه رادین