رئیس جمعیت هلال احمر خبر داد:

استفاده از فنون مداخله روانی برای كاهش استرس امدادگران در انواع حوادث

استفاده از فنون مداخله روانی برای كاهش استرس امدادگران در انواع حوادث

به گزارش آزمایشگاه رادین رئیس جمعیت هلال احمر از استفاده فنون مداخله روانی برای کاهش استرس امدادگران هلال احمر بعد از سوانح بزرگ مانند زلزله ها، حوادث و تصادفات که فوتی دارد و تاثیرات روحی و روانی برای نیرو ها ایجاد می کنند، اطلاع داد.


کریم همتی روز سه شنبه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا در پاسخ به این سؤال که آیا برنامه ای برای پرداختن به ترومای پنهان ناشی از بحرانها مانند مشکلات ذهنی، روحی و روانی نیروهای امدادرسان هلال احمر پس از وقوع انواع حوادث وجود دارد، عنوان کرد: در جمعیت هلال احمر طرحی با عنوان «پرونده سلامت امدادگران و نجاتگران» وجود دارد که بر این اساس، آنان در مراحل پیش از ارتقای درجات توسط پزشک معتمد و روانشناس مورد ویزیت قرار می گیرند و مقرر شده که بعد از سوانح بزرگ مانند زلزله ها که فوتی دارد و تاثیرات روحی و روانی برای نیروها بوجود می آورد و یا شدت حادثه بالاست، نیروهای امدادی دخیل در عملیات برای تخلیه فشارهای روانی و کاهش استرس در جلساتی با حضور روانپزشک حضور پیدا کنند.
وی توضیح داد: بحران زمانی روی می دهد که شخص با شرایطی خطرناک و به شدت استرس زا مواجه می شود و مکانیسم های معمول حل مشکل، برای او موثر و کار ساز نباشد، در این زمان، فرد گرفتار اضطراب، ترس، گناه و شرم، احساس درماندگی و ناامیدی و آشفتگی یا خشم می شود. خود بلا هم برای خیلی از قربانیان و امدادگران و نجاتگران، منشاء بروز بحران است.
رئیس جمعیت هلال احمر اظهار داشت: قربانیان و امدادگران امکان دارد روزها، هفته ها و ماهها بعد از بلایا گرفتار بحران های دیگری هم شوند، برخی بلایای غیر منتظره یا ایجاد استرس در طول زمان می تواند وقوع بحران را به دنبال داشته باشد.
همتی با اشاره به اینکه شناخت اجزای بحران، به تنهایی می تواند احساس توانایی را در هر یک از امدادگران و نجاتگران و قربانیان بلایا ایجاد نماید، اظهار داشت: تخلیه احساسات و آگاه ساختن آنان از این که بروز احساسات شدید دلیل «روان پریشی» بودن آنها نیست. امکان دارد مفید باشد، اما روند بروز احساسات، باید به نحوی باشد که آنان به خاطر از دست دادن کنترل خود وحشت زده نشده و در نتیجه افکار آن بیشتر از پیش پریشان نشود. مرحله بعد کمک به آنان در کشف راه حلها، دسترسی به شبکه های حمایتی، منابع و خدمات موجود است.
وی عنوان کرد: استفاده از روش تنش زدایی بعنوان یک روش غیر رسمی برای کمک به تیم های امداد و نجات برای سازگاری و مواجهه با واکنش های ناشی از یک رویداد خاص می تواند در خلال ۲۴ ساعت بعد از رویداد در تخلیه فشارهای روانی و کاهش استرس امدادگران و نجاتگران مفید و حائز اهمیت باشد.
رئیس جمعیت هلال احمر اضافه کرد: این روش امکان دارد پاسخ به حوادث غیر منتظره در هنگام انجام عملیات نجات باشد، بعنوان مثال مشاهده بدن متلاشی شده ای در طول عملیات نجات، یا کشمکش بین امدادگران، یک امدادگر و یک مسئول، یک امدادگر و یک قربانی، تنش زدایی برای افراد تحت تأثیر رویداد، این امکان را فراهم می آورد که بر شناخت مشکل، بکارگیری روش مرتفع ساختن آن و برای حفظ واحد عملیاتی تمرکز کنند.
وی اظهار داشت: تبادل روانشناختی مرتبط به یک واقعه استرس زا بعنوان روش سازماندهی شده برای کمک به امدادگران و نجاتگران برای تطبیق و خاتمه دادن به تجربه ناشی از بلایا است هم می تواند در ابتدا بعنوان بخشی از برنامه وسیعتر مداخله و با هدف پیشبینی بروز علایم ناتوان کننده و کاهش تاثیرات مشقت آور آنها بکار گرفته شود.
همتی با اشاره به اینکه تبادل روانشناختی یک واقعه استرس زا، یک گفت وگوی سازماندهی شده گروهی است که با هدف جلب توجه به تجربیات تروماتیک و پیشگیری از ایجاد عواطف و احساسات شدید ناشی از قرار گرفتن در معرض تغییرات ناتوان کننده تشکیل می شود، عنوان کرد: تبادل روانشناختی به نیروهای امدادی بعد از حضور در انواع حوادث امکان می دهد که احساسات تشدید شده ای همچون خشم، درماندگی و ترس را به طریقی که سبب از بین رفتن آثار آنها شود، با یکدیگر در بین بگذارند.
«ایجاد صدمه های روحی و روانی حاد و مزمن در نیروهای امدادی، صدمه دیدگان سوانح و عوامل عملیاتی همچون عواقب بروز سوانح می باشند که نیازمند برنامه ریزی لازم در راستای، پیشگیری، کاهش و درمان مناسب می باشد.»
به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از ایرنا، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران وظایف عمده ای را در سطح ملی و بین المللی برعهده دارد و می کوشد تا به اهدافی که در اساسنامه این جمعیت آمده است، جامه عمل بپوشاند.
این اهداف عبارت از کوشش برای تسکین آلام بشری، تأمین احترام انسان ها و کوشش در جهت برقراری دوستی و تفاهم و صلح پایدار میان ملت ها و پشتیبانی از زندگی و سلامت انسان ها بدون درنظرگرفتن هرگونه تبعیض میان آنها است.
جمعیت هلال احمر حالا در زیرمجموعه خود دارای چهار سازمان فعال و گسترده در زمینه های مختلف امداد و نجات، جوانان، داوطلبان، تدارکات پزشکی، چهار معاونت در زمینه خدمات درمانی و توانبخشی، آموزش و پژوهش، پشتیبانی و منابع انسانی، معاونت امور بین الملل، یک شرکت در زمینه تولید محصولات نساجی و ملزومات امدادی، یک مؤسسه علمی کاربردی و یک مرکز پزشکی عرضه خدمات بهداشتی و درمانی به حجاج و زائرین عتبات عالیات است.
همچنین دبیرخانه کمیته ملی حقوق بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران هم با محوریت جمعیت هلال احمر فعالیت می کند.
جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با سابقه ای نزدیک به یک قرن در خدمت رسانی به مردم ایران و جهان، از بدو تأسیس خود تاکنون در راه اهداف انسان دوستانه و اصول هفت گانه نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر حرکت کرده است.




منبع:

0.0 / <5
1394
1399/12/01
23:50:34
تگهای خبر: آموزش , استرس , امداد , بهداشت
X
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
آزمایشگاه رادین