بدانید و نخورید! این ده ماده غذایی سرشار از چربی های اشباع هستند
به گزارش آزمایشگاه رادین، ایسنا نوشت: همانطور که بارها ذکر شده خوردن مقدار زیادی چربی اشباع شده می تواند کلسترول شما را افزایش و خطر مبتلاشدن به بیماری قلبی را افزایش دهد؛ بدین جهت لازم است با اتخاذ برخی راه حل ها مصرف این عامل خطر را به حداقل برسانیم.
از این رو دستورالعمل های بهداشتی سفارش می کنند که مردان بطور متوسط نباید بیش از ۳۰ گرم چربی اشباع در روز و زنان نباید بیش از ۲۰ گرم چربی اشباع در روز مصرف کنند. همین طور سفارش می شود که افراد باید مصرف کلی چربی خودرا کاهش دهند و چربی های اشباع شده را با مقداری چربی غیراشباع همچون چربی های امگا ۳ جایگزین کنند.
برخی غذاهای سرشار از چربی های اشباع شده شامل موارد زیر است:
_ انواع کره ها، روغن ها، خامه ها
_ انواع کیک ها، بیسکوییت
_ گوشت های پرچرب
_ سوسیس و کالباس
_ ماست و پنیر بخصوص پرچرب
_ انواع شیرینی ها
_ بستنی
_ شیر نارگیل و کرم نارگیل
_ میلک شیک
_ شکلات و اسپری های شکلاتی
چند نکته عملی که به شما کمک می نماید تا بطور خاص چربی های اشباع شده را کاهش دهید:
_ هنگام خرید برچسب های مواد غذایی را مقایسه کنید تا بتوانید غذاهایی را انتخاب کنید که چربی کمتری دارند.
_ محصولات لبنی کم چرب یا جایگزین های لبنی را انتخاب کنید.
_ بجای سرخ کردن یا کباب کردن، غذا را بپزید یا بخارپز کنید.
_ روغن را با یک قاشق چایخوری اندازه بگیرید تا میزان مصرف خودرا کنترل کنید یا از اسپری روغن استفاده کنید.
_ چربی های قابل مشاهده را جدا کنید و پیش از پختن گوشت و مرغ پوست آنرا جدا کنید.
_ گوشت های کم چربی که چربی کمتری دارند را انتخاب کنید.
_ در رژیم غذایی خود از حبوبات که می تواند جایگزین گوشت باشد هم استفاده کنید.
_ در مغازه ها، برچسب های تغذیه ای در جلو و پشت بسته بندی می تواند به شما در کاهش چربی اشباع کمک نماید. مراقب «اشباع» یا «چربی نشسته» روی برچسب باشید.
چربی بالا به مدلول بیش از ۵ گرم اشباع در هر ۱۰۰ گرم است.
چربی متوسط به مدلول بین ۱.۵ گرم تا ۵ گرم اشباع در هر ۱۰۰ گرم است.
چربی کم به مدلول ۱.۵ گرم اشباع یا کمتر در هر ۱۰۰ گرم است.
توجه داشته باشید که ممکنست تفاوت زیادی در میزان چربی اشباع شده بین محصولات مشابه وجود داشته باشد.
غذایی را انتخاب کنید که چربی اشباع کمتری دارد.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در خانه می توانید از گوشت کم چرب بهره برده و یا مصرف حبوبات و سبزیجات در پخت غذا را افزایش دهید. همین طور می توانید بجای سرخ کردن سیب زمینی، آنها را در فر با کمی روغن و با پوست بپزید؛ سیب زمینی کبابی خودرا با برش دادن آنها به قطعات بزرگتر از حد معمول و استفاده از کمی روغن آفتابگردان یا زیتون سالم تر کنید.
از طرفی بهتر است پیش از خوردن مرغ، پوست آنرا جدا کنید تا محتوای چربی اشباع آن کم شود. همین طور از تخم مرغ آب پز، لبنیات کم چرب و یا بدون چربی استفاده کنید. از افزودن خامه به قهوه خود خودداری کنید و مصرف فست فودها را محدود کنید.
بیشتر بخوانید: این ویتامین از مبتلاشدن به کبد چرب جلوگیری می کند
۴۷۲۳۶
منبع: آزمایشگاه رادین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب