گزارش محققان ایتالیایی؛
رژیم غذایی غربی می تواند بر التهاب روده تأثیرگذار باشد
به گزارش آزمایشگاه رادین، بررسی اخیر تاثیر رژیم غذایی غربی بر میکروبیوم روده و تاثیر متعاقب آن اختلال در تنظیم میکروبیوم بر خطر مبتلا شدن به بیماری های مزمن را برجسته کرده است.
به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، محققان ایتالیایی بر تاثیر رژیم غذایی بر خطر ابتلاء به بیماری هایی همچون بیماری التهابی روده و بیماری آلزایمر تاکید کردند.
آنها در این مطالعه نقش بعضی از باکتری ها را بر روی روده و روشی که برخی رژیم های غذایی امکان دارد بر آنها تاثیر بگذارد، بررسی کردند.
نویسندگان اشاره کردند در حالیکه رژیم غذایی غربی به وضوح تعریف نشده است، در این مورد، این رژیم غذایی دارای فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و مولکول های مشتق شده از گیاه مانند آنتی اکسیدان ها است.
همچنین حاوی مقادیر کمی از میوه ها و سبزیجات فرآوری نشده، غلات کامل، محصولات حیوانی تغذیه شده با علف، ماهی، آجیل و دانه ها است.
در عوض، رژیم غذایی غربی، همانطور که توضیح داده شد، حاوی مقادیر بیش از اندازه چربی اشباع شده، غلات تصفیه شده، شکر، الکل، گوشت فرآوری شده و قرمز، محصولات حیوانی پرورش یافته معمولی، محصولات لبنی پرچرب و نمک است.
به گفته نویسندگان، مقادیر زیاد غذاها و نوشیدنی های فوق فرآوری شده هم از خصوصیت های رژیم غذایی غربی است.
برای تحقیق فعلی، آنها این رژیم را با رژیم غذایی مدیترانه ای مقایسه کردند، رژیم غذایی مدیترانه ای که دارای سطوح پایین تری از مواد غذایی فرآوری شده و سطوح بالاتری از میوه ها، سبزیجات و پروتئین های گیاهی، در بین سایر غذاهای گیاهی غنی از مواد مغذی است.
نویسندگان بررسی نقش هایی را که برخی باکتری ها در پوشش روده ایفا می کنند برجسته کردند - بعنوان مثال، Akkermansia muciniphila و Faecalibacterium prausnitzii، دو باکتری در رابطه با توده عضلانی بدون چربی بیشتر، که هر دو در حفظ پوشش روده نقش دارند.
Bacteroides vulgatus و Bacteroides dorei هم در حفظ پوشش روده نقش دارند.
مشخص شده است که یک رژیم غذایی پرچرب، بخصوص یک رژیم غذایی سرشار از چربی اشباع شده، تاثیر منفی بر سطوح گونه های Akkermansia muciniphila و Bacteroides موجود در روده دارد.
به نظر می رسد یک رژیم غذایی کم فیبر سبب کاهش تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه می شود که برای تولید مخاط مهم هستند و همینطور در تنظیم سلول های T و برخی دیگر از عملکردهای ایمنی اختلال ایجاد می کنند.
خوردن فست فود بیشتر از یک مرتبه در هفته با افزایش ریسک ابتلاء به التهاب روده مرتبط می باشد. طبق بررسی، این عادت غذایی ضعیف امکان دارد خطر ابتلاء به کولیت اولسراتیو را تا ۴۳ درصد و بیماری کرون را تا ۲۷ درصد افزایش دهد.
در نهایت، این بررسی نشان داده است که مصرف زیاد گوشت قرمز، غذاهای فوق فرآوری شده، قند و چربی اشباع شده امکان دارد از عوامل خطر ابتلاء به بیماری التهاب روده و همینطور افزایش ریسک ابتلاء به سندرم روده تحریک پذیر باشد.
منبع: آزمایشگاه رادین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب