رژیم درمانی با داروی فاویپیراویر اثری در كاهش مرگ و میر ناشی از كرونا ندارد
به گزارش آزمایشگاه رادین دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا از اجرای مطالعاتی در زمینه اثرات داروی فاویپیراویر در درمان بیماران مبتلا به کرونا اطلاع داد و اظهار داشت: نتایج این تحقیقات نشان داد که این دارو اثری در درمان مبتلایان به این بیماری ندارد.
به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از ایسنا، داروی فاویپیراویر، نوعی داروی ضدویروس محصول کشور ژاپن است که در این کشور صرفاً برای بیماران مبتلا به آنفلوآنزای شدید مقاوم به سایر داروهای ضدویروس تجویز می شود و با شیوع جهانی ویروس کرونا این دارو بعنوان داروی درمانی این بیماری ارائه شد.
در حالی این دارو در داروخانه ها و یا مراکز درمانی برای مبتلایان به این ویروس تجویز می شود که نتایج اخیر محققان کشور نشان داده است که این دارو در درمان این بیماری اثری ندارد.
دکتر مصطفی قانعی در گفت و گو با ایسنا ضمن اشاره به نتایج مطالعات پژوهشگران ایرانی بر روی اثرات داروی ضدویروس فاویپیراویر ساخت کشور ژاپن در بیماری کووید-۱۹ اظهار داشت: این تحقیقات در ۱۳ مرکز درمانی انجام شد و طی آن بیماران مبتلا به کرونا به دو دسته تقسیم بندی شدند که یک گروه داروی فاویپیرایر را دریافت نمودند و گروه دیگر این دارو را دریافت نکردند.
وی افزود: نتایج این تحقیقات نشان داد که تجویز داروی فاویپیراویر از اینکه بیماران به ICU منتقل نشوند و یا به دستگاه تنفس مصنوعی متصل نشوند، هیچ تاثیری ندارد.
قانعی تصریح کرد: علاوه بر آن این مطالعات نشان داد که این دارو در پیشگیری از مرگ بیماران مبتلا اثری ندارد، ضمن آنکه فاویپیراویر باعث کاهش زمان ماندگاری بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان نخواهد شد.
دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا تصریح کرد: در این مطالعات به این جمع بندی رسیدیم که این دارو هیچ تاثیری دربیماران مبتلا ندارد.
به نقل از ایشان، این طرح تحقیقاتی در ۱۳ مرکز مطالعاتی در سرتاسر کشور انجام شده است.
قانعی با تکیه بر اینکه نتایج این تحقیقات در مجله "الزویر" بعنوان معتبرترین ژورنال علمی انتشار یافته است، اظهار نمود: هم اکنون هیچ دارویی جایگزین فاویپیراویر معرفی نشده است و نتایج مطالعات ما هم نشان داده است که این دارو در درمان این بیماری تأثیر ندارد.
به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از ایسنا این مطالعات با همکاری محققانی چون مسعود سلیمانی، مصطفی قانعی، مهدی باقری، علی قزوینی، انسیه واحدی، سید حسن سعادت، سید امین ستاره داران، اکرم انصاری فر، حسین بیگانه، داوود خلیلی، امیر حسین غزاله، محمدرضا حیدری، آرش مهذب، علی طاهری، ملیحه خرمداد، محمد مهدی اسدی، مسعود ناظمیه، مجتبی ورشوچی، سمانه عباسیان، علی بختیاری، سید جواد حسینی، معصومه شاهرخی، زینب یاسین، محمدعلی ذوهال، مریم قرائتی، نفیسه راستگو، رامین سامی، محمد جواد اسلامی، اکرم اصغری، منصور نمازی، شادی ضیایی، رعنا جعفری مقدم، سعید کلانتری، محمد معماریان، جواد خدادادی و محمد حسین افشاری با عنوان "Safety and efficacy of Favipiravir in moderate to severe SARS-CoV-2 pneumonia" اجرایی شده است.
منبع: radinlab.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب