آزمایشگاه رادین گزارش می دهد؛
از شیوع کرونا تا آنفلوانزا در گیلان
به گزارش آزمایشگاه رادین، از گیلان هر ساله با شروع فصل سرد سال شاهد شیوع آنفلوانزا هستیم که علائمی شبیه سرماخوردگی دارد، اما این علایم شدیدتر بوده و هم اکنون با بیماری کرونا همزمان شده است.
بیماری آنفلوانزا یک بیماری تنفسی حاد واگیردار با منشأ ویروسی است که ویروس آن گونه های گوناگونی دارد. بیماری آنفلوانزا در تمامی طول سال رخ می دهد اما معمولا بیشترین زمان فعالیت آن در ماه های سرد سال و اوج آن در زمستان است.
آنفلوانزا یک بیماری ویروسی است ازاین رو داروهای ضد میکروبی (آنتی بیوتیک ها) بر آن تأثیری ندارند. تجویز آنتی بیوتیک با نظر پزشک و در موارد خاص (ازجمله همراه شدن یک بیماری میکروبی با بیماری آنفلوانزا) مفید می باشد. در بیشتر موارد آنفلوانزا، میکروبی اضافه نمی گردد و بیمار احتیاج به آنتی بیوتیک ندارد.
علائم بیماری آنفلوانزا معمولا با استراحت در منزل، نوشیدن مایعات به میزان کافی و دریافت داروهای ضد دردهای عضلانی بهبود می یابد.
داروهای ضدویروسی خاصی جهت کاهش شدت و مدت بیماری آنفلوانزا زیر نظر پزشک و در موارد خاص معمولا برای افراد در معرض خطر و پرخطر تجویز می شود و به هیچ عنوان نباید بعنوان خوددرمانی مورد استفاده قرار گیرند.
دکتر فردین مهرابیان در گفت وگو با ایسنا، از بستری شدن ۲۸ بیمار جدید کرونایی در استان گیلان طی شبانه روز گذشته اطلاع داد و اظهار نمود: همینطور ۲۱ بیمار ترخیصی داشتیم.
وی مجموع بستری های کرونایی گیلان را ۶۷ نفر دانست و اضافه کرد: ۱۱ بیمار در بخش آی. سی. یو بستری هستند و ۱۱ بیمار بدحال داریم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، هشت شهرستان آستارا، بندرانزلی، رشت، خمام، رودسر، تالش، فومن و آستانه اشرفیه را آبی دانست و متذکر شد: ۹ شهرستان رضوانشهر، رودبار، سیاهکل، شفت، لاهیجان، ماسال، لنگرود، املش و صومعه سرا در وضعیت زرد هستند.
مهرابیان ضمن اشاره به شباهت راه های انتقال و علایم کرونا و آنفلوانزا، افزود: پروتکلهای بهداشتی کرونا برای آنفلوانزا کارایی دارد.
وی با اعلان اینکه واکسن آنفلوانزا در استان موجود است، تصریح کرد: به افرادی که علایم آنفلوانزا دارند سفارش می نماییم از حضور در جمع اجتناب کنند و حتما ماسک بزنند و فاصله فیزیکی را رعایت کنند؛ البته تابحال موارد بستری آنفلوانزا در استان نداشتیم.
دکتر توفیق یعقوبی، متخصص بیماری های عفونی هم در گفت وگو با ایسنا، با اعلان اینکه آنفلوانزا بیشتر در کودکان دیده می شود، اظهار نمود: بیماری های حاد و تب دار تنفسی مانند آنفلوانزا در کودکان ابتدا با علایم سرماخوردگی همچون تب و گلودرد و آبریزش بینی آغاز می شود.
وی ضمن اشاره به انتقال بیماری از کودکان به بزرگسالان و سالمندان، اظهار داشت: کودکان معمولاً در مدارس مبتلا شدن می شوند و بنابراین می توانند در تجمعات افراد دیگر را آلوده کنند.
این متخصص عفونی از افراد مبتلا خواست حتما به پزشک رجوع کنند و متذکر شد: در ایام نخست مبتلا شدن به آنفلوانزا از مصرف آنتی بیوتیک ها خودداری کنید، چونکه کاربردی ندارد و بهتر است از مسکن هایی مانند استامینوفن و یا دیفن هیدرامین استفاده گردد.
یعقوبی، تزریق واکسن آنفلوانزا را برای کاهش احتمال مبتلا شدن مفید دانست و افزود: افراد مبتلا می توانند پس از کاهش علایم بیماری مبادرت به تزریق واکسن کنند؛ البته سفارش می شود افراد دارای شرایط پرخطر همچون بیماری های مزمن کلیوی، قلبی و ریوی، شیمی درمانی و مادران آبستن در اوایل فصل سرما مبادرت به تزریق واکسن آنفلوانزا کنند.
وی همینطور از افراد خواست حتما برای تزریق واکسن آنفلوانزا ابتدا به پزشک رجوع و سپس مبادرت به تزریق واکسن کنند و خاطرنشان کرد: استفاده از ماسک و شست و شوی دست ها در اولویت است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب