اهمیت تغذیه با شیر مادر در سلامت مادر و نوزاد

اهمیت تغذیه با شیر مادر در سلامت مادر و نوزاد

آزمایشگاه رادین: عضو هیات علمی دفتر طب ایرانی و مکمل ضمن تاکید بر اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر، شیردهی را عاملی موثر بر افزایش حس عاطفی بین مادر و کودک و کاهش افسردگی بعد از زایمان در مادران عنوان نمود.


به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از ایسنا، دکتر فرزانه گلبنی درباب اهمیت تغذیه با شیر مادر، اظهار داشت: شیر مادر بافت زنده ای است که از آن به عنوان خون سفید یاد می شود و اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر واقعیتی است که طب ایرانی و نیز طب رایج تاکید و توجه خاصی به آن دارند. بنا بر این دوران شیردهی به نوزاد همانند دوران حاملگی اهمیت بسیار زیادی دارد. حکمای بزرگی چون شیخ الرییس ابوعلی سینا، شیرمادر را تنها تغذیه مقبول برای نوزاد دانسته و تدابیر لازم پیش، حین و بعد از تولد نوزاد را ارائه کرده اند.
وی ادامه داد: یکی از فاکتورهای مهم موفقیت در شیردهی انجام زایمان بصورت طبیعی است؛ چون از همان ابتدا مادر و نوزاد در ارتباط نزدیک با هم هستند که مهم ترین عامل موفقیت در شیردهی به حساب می آید، در صورتیکه در زایمان غیرطبیعی ممکنست این تماس پوستی و نزدیک مادر و نوزاد صورت نگیرد و یا در ۲۴ ساعت اول از شیرخشک استفاده گردد که یکی از فجایعی است که ما با آن روبرو می باشیم و اغلب سبب بستری نوزادان در اثر افزایش احتمال زردی نوزاد می شود بدین سبب نیاز به آموزش و آگاهی دادن به مادران بیش از پیش احساس می شود.
گلبنی با اعلان اینکه شیردهی برای مادر نیز فواید زیادی بدنبال دارد، اشاره کرد: شیردهی علاوه بر آنکه حس عاطفی بین مادر و کودک را زیاد می کند، موجب می شود تا مادران بعد از زایمان کمتر گرفتار افسردگی شوند، آمار مبتلاشدن به سرطان سینه، تخمدان و خونریزی های بعد از زایمان را کاهش داده و سبب کاهش وزن مادر می شود. در حقیقت شیردهی جزء اصلی پروسه بازگشت مادر به شرایط زمان پیش از حاملگی است.
عضو پیوسته و سخنگوی انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر با اشاره به برخی باورهای غلط درباب شیرمادر و کافی نبودن آن برای تقویت نوزاد، اشاره کرد: این باورها کاملا اشتباه است و شیر مادر بهترین و کامل ترین تغذیه برای نوزاد است. در صورتیکه شیرخشک، شیر گاو هیدرولیزه شده است که اصلاً مناسب رشد و تکامل نوزاد نیست و مادرانی که بهر دلیلی قادر به شیردهی نباشند، می توانند با مراجعه به بانکهای شیر دانشگاه های علوم پزشکی کشور (۱۲ بانک شیر) مبادرت به تهیه شیر کنند.
۹۵ درصد مادرها امکان شیردهی به نوزاد را دارند گلبنی افزود: طبق آمارها تقریباً ۹۵ درصد مادرها امکان شیردهی به نوزاد را دارند و تنها ۵ درصد به علت برخی بیماریها امکان شیردهی ندارند و نیاز است که با مراقبت، حمایت جامعه و آموزش های لازم که توسط ماماها به مادران داده می شود تغذیه با شیرمادر را ترویج نماییم.
وی با اشاره به این که شعار امسال هفته ترویج تغذیه با شیرمادر «نگاهی نو به شیردهی مادران شاغل، محل کار و جامعه» است، عنوان کرد: تاکید جهان به ایجاد محیط های کار دوستدار شیردهی مادر و کودک است که دارای اتاق های مادر به همراه یخچال برای نگهداری شیر است. همین طور سیاست های کشور در عرصه جمعیت؛ انتظار می رود تا مسئولین حوزه سلامت به این نکته مهم توجه داشته باشند که محیط های کار باید همسو با ساختار خانواده باشد تا مادران دغدغه نگهداری و شیردهی به کودک خودرا نداشته باشند.
او درباب تدابیر طب ایرانی در تغذیه مادر بعد از زایمان، اظهار داشت: نقش غذا در تولید شیر خیلی مهم است. داشتن رژیم غذایی متعادل که در برگیرنده تمامی مواد مغذی باشد می تواند به عملکرد بهتر سلول ها و تولید و ترشح شیر کمک نماید. در این دوران مادر می تواند با خوردن سبزیجات بخارپز شده، گوشت ها، میوه و آبمیوه در کنار آش جو و سوپ جو، جوانه ها، شیربرنج و حریره بادام و مغزها نیازهای تغذیه ای بدن خودرا جبران کند.
بنابر اعلام وبدا، عضو انجمن علمی مامایی ایران، اضافه کرد: در کنار تغذیه مناسب، پیاده روی، ورزش و ماساژ، خستگی ناشی از خواب نامنظم مادر را تا حدود زیادی جبران می کند. همین طور انجام ماساژ روزانه علاوه بر ایجاد آرامش منجر به بهبود کیفیت و کمیت شیردهی خواهد شد.




منبع:

5.0 / <5
586
1402/05/18
22:54:12
تگهای خبر: آرامش , آموزش , بیماری , پزشك
X
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
آزمایشگاه رادین