آستانه تحمل دمای بالا برای انسان چقدر است؟

آستانه تحمل دمای بالا برای انسان چقدر است؟

آزمایشگاه رادین: خراسان رضوی نتایج تحقیقات باتوجه به نتایج شدید آب وهوایی نشان میدهد که آستانه دمایی که در آن بدن انسان نمی تواند زنده بماند، ممکنست بطور قابل توجهی کمتر از آن چیزی باشد که قبلا تصور می شد.


این کشف هشداردهنده واقعیت تلخی را نشان میدهد که هزاران نفر در سرتاسر جهان با آن مواجهند برای اینکه رویدادهای گرمای شدید بیشتر و تحت پیشرفت بی امان گرمایش جهانی ناشی از انسان تشدید می شوند.
دمای هوا در سرتاسر جهان بالا رفته است برای اینکه امواج گرمای فعلی هشدارهای بهداشتی را به همراه داشته و هشدار را در بین دانشمندان آب وهوا به صدا در آورده است.
دانشمندان حداکثر تلفیقی از گرما و رطوبت که بدن انسان می تواند دوام بیاورد را شناسایی کرده اند. یک فرد جوان سالم ممکنست ۶ ساعت در دمای ۳۵ درجه سانتی گراد همراه با رطوبت ۱۰۰ درصد پیش از تسلیم شدن به تلفات ناشی از گرما را تحمل کند. فراتر از این نقطه بحرانی که به عنوان «دمای حباب مرطوب» نامیده می شود، مکانیسم خنک کننده اولیه بدن یعنی عرق، تبخیر نمی شود و موجب گرمازدگی، نارسایی اندام ها و در نهایت مرگ می شود.
وقوع دمای حباب مرطوب ۳۵ درجه سانتی گراد در تاریخ بشر بسیار نادر است اما کالین ریموند از لابراتوار پیش رانش جت ناسا به خبرگزاری فرانسه اظهار داشت: این حد بحرانی در دمای ۳۵ درجه تنها ۱۰ ها بار بیشتر در جنوب آسیا و خلیج فارس شکسته شده است.
ریموند اظهار داشت: این حوادث بیش از دو ساعت طول نکشید به این معنا که جمعیت را از رویدادهای مرگ ومیر دسته جمعی در رابطه با آن در امان نگه داشت.
اما فقط این سطح افراطی نیست که زندگی انسان را به خطر می اندازد. همانطور که کارشناسان هشدار می دهند، آستانه های فردی دما باتوجه به عواملی مانند سن، سلامتی و وضعیت اجتماعی و اقتصادی بسیار متفاوت می باشد.
واقعیت وحشتناک مرگ ومیر ناشی از گرما در تابستان گذشته و زمانی که بیش از ۶۱ هزار نفر در اروپا به سبب گرما جان خودرا از دست دادند، آشکار شد.


دانشمندان پیش بینی می کنند که با افزایش دمای جهانی و رسیدن به بالاترین حد، رویدادهای خطرناک دمای حباب مرطوب چند برابر می شوند. کارشناسان اظهار نمودند که فراوانی این رویدادها در ۴۰ سال قبل حداقل دو برابر شده است و این افزایش را خطر جدی تغییرات آب و هوایی ناشی از انسان می دانند.
اگر جهان به مسیر فعلی خود ادامه دهد، یعنی گرم شدن ۲.۵ درجه سانتی گراد بالاتر از سطوح ماقبل صنعتی، دمای بالا در دهه های آینده در چندین منطقه به یک اتفاق عادی تبدیل خواهد شد.
استقامت بدن در دماهای بالا متفات است؛ برای مثال، کودکان کوچک با کاهش توانایی خود در تنظیم دمای بدن و افراد مسن که غدد عرق کمتری دارند، با بیشترین خطرات روبرو هستند. ۹۰ درصد از مرگ ومیرهای ناشی از گرما در اروپا در تابستان گذشته در بین افراد بالای ۶۵ سال بوده است.
افرادی که در خارج از خانه در دمای بالا کار می کنند یا به فضاهای خنک کننده دسترسی ندارند نیز در معرض خطر بیشتری قرار دارند همچنین، افرادی که به سرویس بهداشتی دسترسی ندارند آب کمتری می نوشند و با کم آبی بدن مواجه خواهند شد.
این افراد باید کمتر در هوای گرم باشند و با ماندن در خانه از خود محافظت کنند.
طبق گزارش رصدخانه آب وهوای اتحادیه اروپا، در حقیقت، اقیانوس های جهان در ماه گذشته دمای بالایی را ثبت کردند که از رکورد قبلی سال ۲۰۱۶ فراتر رفت. دمای حباب مرطوب نیز ارتباط نزدیکی با دمای سطح اقیانوس دارد.
پژوهشگران عنوان کردند که این یافته ها نشان می دهد، بدن می تواند گرما را در دمای ۴۰ درجه سانتی گراد (۱۰۴ درجه فارنهایت) دفع کند اما در دمای ۵۰ درجه سانتی گراد (۱۲۲ فارنهایت) این قابلیت را ندارد.
افرادی که در دماهای سرد زندگی می کنند، ممکنست واکنش بیشتری به قرار گرفتن در معرض گرما داشته باشند برای اینکه آنها به اندازه کافی با گرما سازگار نیستند.


earth.com

sciencealert.com

medicalnewstoday.com



5.0 / <5
768
1402/05/24
08:29:47
تگهای خبر: بهداشت , دسترسی , سلامت
X
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
آزمایشگاه رادین