اگر رژیم های غذایی مدرن می گیرید، این مطلب را بخوانید

اگر رژیم های غذایی مدرن می گیرید، این مطلب را بخوانید

آزمایشگاه رادین: یک رژیم غذایی ظاهراً سالم را شروع می کنید و فکر می کنید اصولی پیش می روید. اما تغذیه بسیار پیچیده تر و مهم تر از چیزی است که فکر می کنید.



به گزارش لابراتوار رادین، در کشورهای توسعه یافته مثل ایالات متحده، شاید این طور به نظر برسد که افراد به طور معمول کمبود مواد مغذی ندارند؛ چون غذا و کالری زیادی می خورند؛ اما حتی با وجود دسترسی به انواع غذاها، باز هم رژیم های غذایی مدرن و امروزی اغلب از جهت ویتامین ها و املاح لازم برای سلامتی کمبودهایی دارند، چرا؟ تغییرات در کیفیت خاک و روشهای فنی کشاورزی به مرورزمان موجب کاهش سطح مواد مغذی محصولات شده اند؛ بدین سبب حتی اگر همان ماده غذایی همیشگی را از فروشگاه همیشگی بخرید، ممکنست نسبت به دهه گذشته دارای مواد مغذی کمتری باشد.

ایرنا در گزارشی آورده که در عین حال مسئله غذاهای بسیار فراوری شده مطرح است. این غذاها ارزش غذایی کمتری دارند و فیبرشان نیز کم است. ضمناً بیشتر افراد غذاهای بسیار متنوع نمی خورند تا انواع مواد مغذی به بدنشان برسد. در این مطلب به این می پردازیم که در رژیم های غذایی امروزی و غربی چه کمبودهایی وجود دارد.



ویتامین D

ویتامین D که به نام ویتامین خورشید مشهور است، موجب افزایش جذب کلسیم و سلامت استخوان ها می شود. اما کمبود این ویتامین بسیار شایع می باشد و تخمین زده می شود ۴۱ درصد از افراد بزرگسال به میزان کافی ویتامین D ندارند. ازآنجایی که ما بطور منظم سطح ویتامین D بدن خودرا چک نمی نماییم، بیشتر کسانی که کمبود این ویتامین را دارند از این مسئله آگاه نیستند. افراد سنین بالاتر، کسانی که پوست تیره تری دارند، کسانی که مرتباً از ضدآفتاب استفاده می نمایند و افراد چاق بیشتر احتمال دارد گرفتار کمبود ویتامین D باشند.

چرا کمبود ویتامین D این قدر مهم است؟ چون استخوان های ما بدون ویتامین D کافی تدریجاً شکننده و ضعیف می شوند. تحقیقات نیز پایین بودن سطح ویتامین D را با سرطان، بیماری های خودایمنی، بیماری های قلبی و عروقی، افسردگی و... مرتبط نشان داده است.

چه می توانید بکنید؟ هر روز در میانه روز ۱۵ تا ۳۰ دقیقه و چند بار در هفته خودرا در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید، ماهی های چرب بخورید، لبنیات غنی شده با ویتامین D مصرف کنید و در صورت نیاز روزانه مکمل ویتامین D با دوز ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ واحد مصرف نمایید. اگر فکر می کنید کمبود ویتامین D دارید از پزشکتان بخواهید با آزمایش خون وضعیت را بررسی کند.




آهن
آهن این امکان را به گلبول های قرمز خون می دهد تا اکسیژن را در سراسر بدن پخش کنند. کمبود آهن می تواند موجب آنمی، خستگی، ضعف، سردرد و تنگی نفس شود. گروه هایی که بیشتر مستعد کمبود آهن هستند شامل زنان در سنین قاعدگی، زنان باردار، گیاهخوارها و افرادی می شود که گرفتار عوارضی هستند که بر جذب آهن بدنشان اثر می گذارد. به مرورزمان، کمبود آهن عملکرد سیستم ایمنی را مختل می کند و ریسک عوارض حین زایمان را بالا می برد.

کاری که می توانید بکنید این است که مصرف گوشت قرمز کم چرب، غذاهای دریایی، مغزها و دانه ها، بنشن و حبوبات، غلات غنی شده با آهن و سبزی های برگ دار سبز را افزایش دهید. اما همه افراد به آهن بیشتر در رژیم غذایی خود نیاز ندارند. آهن خیلی زیاد هم می تواند مضر باشد و دوزهای بسیار بالای آن می تواند موجب استرس اکسیداتیو در بدن بشود. ازآنجایی که زنان در سنین قبل از یائسگی بیشتر در معرض کمبود آهن هستند، این افراد باید غذاهای آهن دار بیشتر بخورند.



یُد

ید برای تولید هورمون تیروئید لازم است و از این طریق بر تنظیم متابولیسم، رشد و تکامل و... اثر می گذارد. حتی کمبود ید خفیف طی حاملگی می تواند بر رشد مغز جنین اثر منفی بگذارد. امروزه تخمین زده می شود ۳۵ درصد از افراد در تمام دنیا به اندازه کافی یُد نمی خورند.

مصرف غذاهای حاوی یُد مثل ماهی، لبنیات، تخم مرغ و نمک یددار می تواند در جلوگیری از کمبود یُد مفید باشد. استفاده از نمک یددار در رژیم غذایی در دریافت ید لازم خیلی مهم است. نمک هایی مثل نمک دریا و یا نمک صورتی هیمالیا ممکنست سالم به نظر برسند؛ اما ید ندارند. از مصرف مکمل ید خودداری کنید، مگر این که تحت نظر پزشک باشید. استفاده طولانی مدت از مکمل ید با دوز بالا می تواند مشکلات تیروئید را در بعضی از افراد بدتر کند.

غذاهای یددار را بطور منظم در رژیم غذایی خود وارد کنید و با نمک یُددار آشپزی کنید؛ چون سالم ترین شیوه جلوگیری از کمبود یُد و حفظ سلامت تیروئید هستند. ازآنجایی که می توانید نیاز بدنتان به ید را بوسیله تغذیه به خوبی تامین کنید، مصرف مکمل ید واقعاً ضرورتی ندارد و حتی ممکنست خطراتی هم برای سلامتی داشته باشد. به همین دلیل، تغییراتی در عادات غذایی، روشی بهتر و بی ضررتر برای جلوگیری از کمبود ید می باشد.



ویتامین B۱۲

در بیشتر رژیم های غذایی، فقط منابع حیوانی منبع قابل توجه ویتامین B۱۲ هستند. کمبود این ویتامین در بین افرادی که گوشت قرمز مصرف می کنند غیرمعمول است؛ اما تخمین زده می شود ۶۲ درصد از گیاهخوارها گرفتار کمبود ویتامین B۱۲ هستند. ویتامین B۱۲ حامی ایجاد گلبول های قرمز خون و عملکرد نورولوژیکی بدن است و کمبود طولانی مدت این ویتامین می تواند سبب آنمی و لطمه عصبی شود. اگر منابع حیوانی در رژیم غذایی تان جایی ندارند پس حتما به مصرف مکمل نیاز دارید و همین طور می توانید غلات غنی شده با این ویتامین و شیرهای گیاهی غنی شده استفاده کنید.



کلسیم

محصولات لبنی مانند شیر و ماست و پنیر، معروف ترین منابع کلسیم اند و به تقویت استخوان ها و عضلات و عصب ها کمک می کنند. اما اگر اهل مصرف لبنیات نیستید، دریافت کلسیم از سبزیجات هم خوب است اما شاید کافی نباشد. کمبود کلسیم به مرورزمان می تواند فاجعه بیافریند: ترد و ضعیف شدن و در نهایت شکستگی های استخوان!

بعد از ۵۰ سالگی بدن شما تا حدودی توانایی جذب کلسیم را از دست می دهد. شما باید روزانه ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم مصرف کنید تا قوی بمانید. علاوه بر لبنیات می توانید از توفو غنی شده، سبزی های برگ دار، حبوبات، مغزها و دانه ها استفاده کنید. اگر کلسیم کافی بوسیله تغذیه به بدنتان نمی رسد، مصرف مکمل این ماده غذایی می تواند نیازتان را تامین کند.

ارتباط بین مکمل های کلسیم و سلامت قلب در سالهای اخیر زیاد موردبحث بوده است. مطالعات مختلفی نشان داده اند افرادی که عادت دارند بطور مرتب از مکمل های کلسیم یا دوزهای بالا استفاده کنند، بیشتر در معرض حمله قلبی و بیماری های قلبی و عروقی اند.

محققان عقیده دارند مصرف زیاد مکمل کلسیم می تواند سفتی عروق و التهاب بوجود آورد و ضمناً در جذب دیگر املاح مهم مثل منیزیم و زینک اختلال ایجاد نماید. به مرورزمان، این اثرات موجب می شوند فرد مستعد حوادث قلبی و عروقی شود، مثل حمله قلبی و سکته مغزی.

اما خبرها در مورد کلسیم همگی بد نیستند. دریافت کلسیم از منابع غذایی مثل لبنیات، سبزی های برگ دار، مغزها و حبوبات ظاهراً چنین ریسکی ندارد. کلسیم گرفته شده از غذاها توسط بدن مؤثرتر جذب و تنظیم می شود تا کلسیم گرفته شده از مکمل ها.

اهمیت تغذیه را دست کم نگیرید

به گزارش وب گاه تبیان، هر چند کمبود مواد مغذی بیشتر مشکلاتی مزمن هستند تا حاد، اما نباید اثرات بلندمدت این کمبودها را دست کم بگیرید. دریافت مواد مغذی کافی بواسطه رژیم غذایی متنوع و متعادل و مصرف مکمل در صورت نیاز با تجویز پزشک نقش بزرگی در سلامتی و تندرستی دارد. به بدنتان سوخت مناسب برسانید تا درست کار کند و در بلندمدت گرفتار مشکل نشوید. آینده سلامتی شما بستگی به انتخاب های روزانه تان دارد.







منبع:

5.0 / <5
510
1402/11/29
10:04:32
تگهای خبر: استرس , التهاب , بیماری , پزشك
X
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
آزمایشگاه رادین