در همایش بین المللی سلامت خانواده مطرح شد؛

تبعیض زمینه ساز بروز بیماریها

تبعیض زمینه ساز بروز بیماریها

آزمایشگاه رادین: اولین همایش بین المللی پوشش همگانی سلامت خانواده و نظام ارجاع، با برگزاری چند پنل تخصصی در نخستین روز از این همایش، آغاز به کار کرد.


به گزارش آزمایشگاه رادین به نقل از مهر، اولین همایش بین المللی پوشش همگانی سلامت خانواده و نظام ارجاع، از ۱۵ اسفند به میزبانی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران در سالن اجلاس سران برگزار شده است. در روز نخست این همایش بین المللی چند پنل انجام شد که در یکی از این پنل ها با موضوع حاکمیت و رهبری در برنامه سلامت خانواده و سیستم ارجاع، جاستین هسو نماینده سازمان بهداشت جهانی ضرورت تامین مالی و اصلاحات مبتنی بر PHC را مورد تاکید قرار داد و پوشش بیمه ای ایران را نزدیک به سطح عمومی جهانی دانست و اظهار داشت: هدف از توسعه و تقویت پوشش بیمه ای کاهش هزینه های درمانی از طرف بیماران است. وی، افزایش زمینه های خدمات سلامت محور و ارتقای درمان های بیمارستانی تحت پوشش بیمه ها را مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: بطور کلی در ایران باتوجه به جمعیت تحت پوشش بیمه ها، اقدامات مناسبی به مردم داده می شود.
نماینده سازمان بهداشت جهانی افزود: موضوع کلی دیگری که می توان به آن پرداخت سیاست کلی مربوط به درآمدها و ارتباط آن با افزایش یا کاهش بار بیماریها است، به مفهوم ساده تر تمرکز اصلی به مدیریت مالی دولت ها برمی گردد، هر چه اقتصاد بزرگ تر باشد عدد و رقم اختصاص یافته به درمان مردم هم بزرگ تر خواهد شد. وی، استفاده از کلان داده ها را با هدف اختصاص بودجه در درمان مورد توجه قرار داد و اضافه کرد: در مدیریت مالی مرحله مهم اجرا است، به این شکل که دولت ها به قوانین و روش های اجرائی نیازمند هستند و در مرحله آخر گزارش دهی و پاسخگویی مد نظر است. نماینده سازمان بهداشت جهانی افزود: باید سازوکار پایش در قالب های عملیاتی وجود داشته باشد، مشکل فعلی این است که بودجه محدودی به حوزه اقتصاد سلامت اختصاص می یابد. وی با اشاره به این که بودجه بندی مبتنی بر برنامه برخی گره های سلامت را باز خواهد کرد، افزود: چنانچه اولویت گذاری درست و مشخصی داشته باشیم، منابع به درستی اختصاص می یابد. به سفارش نماینده سازمان بهداشت جهانی، باید در سیستم سلامت و بودجه ریزی مکانیسم پایش وجود داشته باشد چنانچه عدد و آمار با هم همخوانی نداشته باشند این مساله مشکل ساز خواهد بود. وی افزود: راه حل برای بودجه ریزی صحیح در عرصه سلامت، گزارش دهی و داشتن دستورالعمل است. در بخش دیگری از این پنل، محمدرضا واعظ مهدوی کارشناس اقتصاد سلامت، به موضوع اثرات بیولوژیکی نابرابری در سلامت پرداخت و اظهار داشت: امروزه مفهوم سیاست مبتنی بر عدالت برای سیاستگذاران مفهوم ناآشنایی نیست و در ادبیات حوزه سلامت از کفایت لازم برخوردارست. وی، ورود مفهوم عدالت در سلامت را راهکاری برای نشان دادن آثار سو بی عدالتی و کاهش نابرابری اجتماعی در سلامت دانست. واعظ مهدوی با تأکید بر این که در گذشته درآمد سرانه شاخص پیشرفت کشورها تلقی می شد، افزود: باید به سمت بسط فاکتورهای کیفی، توسعه انسانی و رفاه اجتماعی حرکت نماییم.
به گفته ی ایشان، احساس نابرابری زمینه ساز لطمه های سلولی در بدن می شود و این مساله نتیجه بررسی های گوناگون در حوزه سلولی و بیولوژیکی بدن انسان است. احساس تبعیض؛ زمینه ساز بروز بیماری واعظ مهدوی به آثار ماندگار استرس های مزمن در افراد اشاره نمود و اظهار داشت: احساس نابرابری و تبعیض زمینه ساز بروز بیماریهای گوناگون است. وی اشاره کرد: بدیهی است بروز رفتار خشونت آمیز، کاهش IQ در افراد در معرض استرس طولانی و اختلال در عملکرد مغز همچون آثار اضطراب است. واعظ مهدوی با اعلان اینکه توزیع نامناسب منابع، ساختار تفکر مبتنی بر عدالت را خنثی می کند، افزود: تقویت ساختار شبکه ای مهم ترین راهبرد در دسترسی همگانی به عدالت است. وی با اعلان اینکه احساس عدالت حتی از خود عدالت هم مهم تر است، اضافه کرد: احساس تبعیض، بی عدالتی و نابرابری، فقدان احساس امکان برخورداری از فرصت های برابر اجتماعی، نبودن زمینه رقابت برابر بین انسان ها و فقدان امید به آینده، منجر به پیدایش استرس های اجتماعی می شود. رویکرد کل نگر در راستای تقویت کنش جامعه برای سیستم سلامت پایدار و مؤثر، برنامه های حاکمیتی، موقعیت یابی، گسترش مثال های گویا از برنامه های خودمراقبتی، نظارت بر برنامه سلامت خانواده، مزایای ادغام و تقویت PHC، حاکمیت و رهبری در برنامه سلامت خانواده و سیستم ارجاع و تمرکز بر عوامل اجتماعی کلی در سلامت همچون محورهای مورد بحث و تبادل نظر در کنگره بین المللی پوشش همگانی سلامت بود.


منبع:

5.0 / <5
435
1402/12/16
14:10:55
تگهای خبر: استرس , بهداشت , بیمارستان , بیماری
X
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
آزمایشگاه رادین