بیمارستان فضایی چطور کار می کند؟

بیمارستان فضایی چطور کار می کند؟

آزمایشگاه رادین: دکتر تام مارشبرن، فضانورد کهنه کار ناسا و مدیر ارشد پزشکی فضایی سیرا که ماه ها در ایستگاه فضایی بین المللی اقامت داشته، به مقایسه تفاوت تحقیقات پزشکی در فضا و روی کره زمین پرداخته است.



غزال زیاری: در محیط ریزگرانشی مدار کم ارتفاع زمین، فرصت های تحقیقاتی زیادی وجود دارد که برای پیشرفت های علوم پزشکی و توسعه فناوری های زیست پزشکی بسیار مفید و مؤثر است. نکته مهم اینجاست که ریزگرانش (بی وزنی) تغییراتی را در موجوداتی مانند باکتری های انسانی، ویروس ها و حتی DNA به وجود می آورد و نحوه عملکرد سلول ها را تغییر می دهد. از همین رو می توان در این محیط تحقیقاتی کرد که در جاهای دیگر امکان پذیر نیست.

در این میان، فضانوردان حاضر در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) نه فقط این آزمایش ها را انجام می دهند، بلکه خود آنها نیز سوژه برخی تحقیقات هستند و تأثیرات سفر به فضا بر سلامت آنها و درمان مسائل در رابطه با پیری، پوکی استخوان، بهبود زخم روی آنها موردبررسی قرار می گیرد.

دکتر تام مارشبرن، فضانورد کهنه کار ناسا که حالا به عنوان مدیر ارشد پزشکی سیرا مشغول بکار است، دراین زمینه صحبت های ارزشمندی را مطرح کرده است.


با دکتر مارشبرن بیشتر آشنا شوید
توماس مارشبرن در سه پرواز فضایی STS-۱۲۷، Expedition ۳۴/۳۵ و Expedition ۶۶/۶۷ حضور داشته و پیش از آنکه فضانورد شود، به عنوان جراح پرواز در عملیات پزشکی شاتل فضایی و برنامه فضایی مشترک آمریکا و روسیه مشغول بکار بود و در نهایت رهبر عملیات پزشکی ایستگاه فضایی بین المللی شد. وی در ماموریت اسپیس ایکس Crew-۳ ناسا به ایستگاه فضایی بین المللی که در ۱۰ نوامبر ۲۰۲۱ انجام شد، در قالب خلبان ایفای نقش کرد.

دکتر مارشبرن درباره ی تحصیلات و توانایی هایش اظهار داشت: «من در کنار مدرک پزشکی، مدرک مهندسی هم دارم و پیش از پیوستن به جمع فضانوردان، ده سال در بخش اورژانس بودم و در قالب جراح پرواز به ناسا خدمت می کردم. در فضا باید کارهای زیادی انجام دهید و بطور هم زمان، لوله کش، برق کار و مکانیک باشد؛ باید کمی هم از تعمیرات سر دربیاورید. درعین حال باید نحوه عملکرد کنترل ماموریت را بدانید و گاهی باید تصمیمات مهمی بگیرید. تحقیقات اولیه من روی پرواز فضایی و موضوعات در رابطه با فیزیولوژی فضایی بود.»
تفاوت ها در زمین و فضا
او در مقایسه مشاهداتش در فضا و روی زمین اظهار داشت: «تمام اکتشافات در ایستگاه فضایی بین المللی که درباره ی نحوه تغییر زندگی در سطح سلولی با حذف اثرات گرانش به انجام می رسد، واقعاً چشم مرا درباره ی آن چه ممکنست در فضا اتفاق بیفتد، باز کرد. تجربه من در فضا و به عنوان جراح پرواز، متفاوت بود. وقتی شش ماه در فضا زندگی می کنید، متوجه مسائل مختلفی مثل روند پیری می شوید و می توانید مطالعات مختلفی روی آتروفی، ضعف قلبی عروقی و ضعف عصبی وستیبولار انجام دهید؛ آن چه در عرض چند ماه برای فضانوردان اتفاق می افتد، ممکنست روی زمین، چندین دهه بطول بیانجامد.»

دکتر مارشبرن درباره ی تأثیر بررسی های پزشکی در فضا روی پزشکی در کره زمین اظهار داشت: «ما تازه آغاز به درک اثرات طبابت در فضا و اثر آن بر طبابت روی زمین و بر بدن انسان کرده ایم. بطورمثال در سندروم عصبی چشمی در رابطه با پرواز فضایی (SANS)، بینایی دستخوش تغییراتی می شود و احیانا فشار داخل جمجمه ما در فضا تغییر می کند؛ چونکه مایع به صورتی به مغز شما منتقل می شود و فشار را بیشتر می کند و این بر پشت چشم شما تأثیر می گذارد. با کشف این الگوها، پزشکان روی زمین، آغاز به کشف اسراری درباره ی سردردهای غیرقابل توضیح می کنند.»


5.0 / <5
264
1403/03/22
15:35:29
تگهای خبر: باكتری , بیمارستان , پزشك , پزشكی
X
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
آزمایشگاه رادین