مغز انسان چند ترابایت داده ذخیره می کند؟

مغز انسان چند ترابایت داده ذخیره می کند؟

به گزارش آزمایشگاه رادین، دانشمندان با بررسی مغز موش به این نتیجه رسیدند که هر سیناپس می تواند حدود ۴٫۵ بیت اطلاعات ذخیره کند. مغز انسان ۱۰۰ هزار میلیارد سیناپس دارد، ازاین رو به نظر می آید که گنجایش مغز انسان ۴۰۹ ترابیت یا ۵۱ ترابایت باشد.



غزال زیاری: نتایج یک بررسی، تأیید می کند که مغز انسان امکان دارد بتواند تقریبا ۱۰ برابر بیشتر از آن چه قبلاً تصور می شد اطلاعات را در خود نگه دارد.

ذخیره حافظه مغز، مثل کامپیوتر، با واحد "بیت" اندازه گیری می شود و تعداد بیت هایی که مغز می تواند در خود نگه دارد به سیناپس ها که اتصالات بین نورون های مغز هستند، بستگی دارد. هر نورون (سلول عصبی) با چند سلول همسایه ارتباط دارد، ازاین رو تعداد سیناپس ها خیلی بیشتر از تعداد نورون های مغز است. تا پیش ازاین، دانشمندان فکر می کردند که سیناپس ها اندازه و قدرت محدودی دارند و از همین رو، ظرفیت ذخیره سازی مغز را محدود می دانستند.

اما این نظریه در سالهای اخیر به چالش کشیده شده است و مطالعات جدید حکایت از آن دارد که مغز می تواند بیشتر از ۱۰ برابر بیش ازآنچه تا پیش ازاین تصور می شد، اطلاعات را ذخیره کند. در این مطالعه، دانشمندان از روش بسیار دقیقی برای ارزیابی قدرت اتصالات بین نورون ها در بخشی از مغز موش استفاده کردند. این سیناپس ها در واقع پایه و اساس یادگیری و حافظه هستند؛ چون که سلول های مغز در این نقاط باهم ارتباط برقرار می کنند و اطلاعات را ذخیره و به اشتراک می گذارند.


نحوه انتقال و ذخیره اطلاعات
دانشمندان با درک چگونگی و میزان تقویت و تضعیف سیناپس ها، به شکل دقیق تری تعیین کردند که این اتصالات تا چه مقدار می توانند به ذخیره اطلاعات بپردازند. نتیجه این تحقیق ۲۳ آوریل در ژورنال محاسبات عصبی منتشر گردید و حکایت از آن دارد که این روش جدید، نه تنها درک ما در رابطه با یادگیری را افزایش داده، بلکه می تواند در رابطه با پیری و بیماری هایی که ارتباطات مغز را تخریب می کنند، اطلاعات بیشتری را در اختیار دانشمندان قرار دهد.

در مغز انسان، بیشتر از ۱۰۰ هزار میلیارد سیناپس بین نورون ها (سلول های عصبی) وجود دارد، پیام رسان های شیمیایی در این سیناپس ها ایجادشده و بدین ترتیب انتقال اطلاعات در سرتاسر مغز تسهیل می شود. طبق یافته ها، انتقال اطلاعات از راه برخی سیناپس های خاص افزایش خواهد یافت. درنتیجه تقویت سیناپس ها این امکان را برایمان فراهم می آورد تا اطلاعات جدید را حفظ نماییم. به طورکلی، تقویت یا تضعیف سیناپس ها در واکنش به این که نورون های تشکیل دهنده آنها چقدر فعال می باشند، پدیده ای به نام پلاستیسیته سیناپسی (انعطاف پذیری سیناپسی) نام دارد.


5.0 / <5
249
1403/03/30
10:12:29
تگهای خبر: بیماری , مغز
X
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
آزمایشگاه رادین