در گفتگو با آزمایشگاه رادین عنوان شد:
تصمیماتی كه صنعت دارو را ورشكسته می كند!
به گزارش آزمایشگاه رادین مركزی عضو هیات مدیره یك شركت تولید دارو اظهار داشت: تصمیمات خلق الساعه یا تغییرات در عرصه تامین ارز به آسانی این صنعت را صنعتی ورشكسته می كند و واردات كه نیاز به ارز را بالا می برد، چندین برابر پر رونق می كند.
امیرعلی اورندی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با تاکید بر پشتیبانی از صنایع دارویی کشور اظهار نمود: بر خلاف تصور و تبلیغاتی که درباب داروهای خارجی می شود، تولیدات کشور ما از کیفیت بسیار عالی و قابل قبولی برخوردار می باشند. همانطور که بارها از طرف مراجع مختلف اعلام شده صنایع دارویی کشور قادر به تولید بیش از ۹۷ درصد نیاز کشور با هزینه بسیار قابل قبولی در مقایسه با واردات هستند.
وی اظهار داشت: طی سالیان گذشته از یک صنعت فقط وارداتی به صنعتی تولیدی تبدیل گشته ایم و حرف های زیادی برای گفتن در عرصه ملی و بین المللی داریم، اما متاسفانه همیشه تبلیغات خارجی ها و تمایل خارجی ها به عقب نگه داشتن کشورهای دیگر، سوی دیگر قضیه است که باید هوشیار بود و راه صحیح را ادامه داد.
او اشاره کرد: یکی از مهمترین و اساسی ترین مولفه های کمک کننده برای تولید و پشتیبانی از تولید داخل، سیستم های مالی و بانکی و تخصیص ارز برای تولیدکنندگان واقعی است که می تواند تولید را رونق دهد و جهش تولید ایجاد کند. ایجاد تولید و جهش تولید سبب بهبود کسب و کار داخلی و بهبود معیشت و شرایط زندگی افراد در رابطه با زنجیره بزرگ این تولیدات خواهد شد.
این فعال صنعت داروسازی در ادامه اظهار داشت: بعنوان مثال بتازگی با تغییرات اعمال شده در ارز صنایع دارویی و عطف به ماسبق کردن برخی ثبت سفارشات و گروکشی های بانک ها، موانع بسیار زیادی برای تولید کننده داخلی به وجود آمده و راه برای واردات تسهیل شده است. جلوگیری از واردات غیر متعارف چه در زمینه مواد اولیه چه در زمینه محصولات نهایی باید در دستور کار همه دست اندرکاران باشد.
وی با تاکید بر اینکه وقتی واردات ممنوع می باشد، استثناء گذاشتن مفهومی ندارد، اشاره کرد: همه باید کمک نماییم تولید در کشور شکل بگیرد وگرنه واردات به هر شکل که باشد کمک های مالی و سرمایه های کشور که باید برای حمایت نیروی انسانی و کارگران و حمل و نقل و آب وبرق و همه قسمت های درگیر صنایع کشور باشد را روانه صنایع کشورهای دیگر و پشتیبانی از کارگران خارجی و صنایع وابسته آنها مثل بسته بندی و حمل و نقل در سایر کشورها می کند و سوبسیدی هم اگر حق صنایع کشور باشد مستقیما به حساب کشورهای دیگر خواهد رفت.
اورندی اضافه کرد: اصلاح فرآیندهایی که ناخواسته در سازمان های ذیربط کار را برای تولیدکنندگان سخت می کند و زمینه برای واردات فراهم می شود یکی دیگر از مواردی است که می بایست به جد در همه بخش ها مورد توجه مسئولین باشد. اینکار حتما با مشاوره گرفتن از سندیکاهای مرتبط و فعالین این بخش امکانپذیر است و حتما راهنمایی های بهتری برای حصول نتیجه به مسئولین ارائه خواهدنمود. تصمیمات برخی کارشناسانی که در بعضی سازمان ها طعم سختی تولید را نچشیده اند هیچ گاه دراین زمینه کمک کننده نخواهد بود.
وی اظهار داشت: استفاده از سامانه ها و دولت الکترونیک و کاهش رفت و آمدها جهت تسهیل امور خوب است، اما خیلی از سامانه های مورد استفاده به نحوی است که وابسته به تصمیم کارشناسانی است که گاها فرصت رسیدگی ندارند یا به نحوی اعمال نظر شخصی می کنند و شرایط مساوی برای همه شرکت ها فراهم نمی گردد یا به صورتی تسهیل در واردات ایجاد می شود. سامانه ها باید با همفکری فعالین بخش های مختلف تولید آماده سازی شوند تا تسهیل گر سیستم های تولیدی باشند.
اورندی بیان کرد: بکارگیری نیروهای کارآمد و سالم و با تعهد نسبت به رونق تولید داخلی در سازمان های مرتبط بسیار کمک کننده است. بانک ها همیشه یک سوی چرخه تولید هستند و همکاری بانک ها با تولیدکنندگان در چارچوب کاهش سود تسهیلات شرکت های تولیدکننده و افزایش مبالغ مورد نیاز تولیدکنندگان در شرایط امروز کشور از نیازهای اساسی بخش تولید و بویژه صنایع دارویی کشور است.
وی اضافه کرد: متاسفانه بنظر می رسد بانک ها در حال بنگاه داری و به فکر سودآوری هستند و پشتیبانی از تولیدکننده در اولویت اول آنها نیست. امیدواریم در سال جهش تولید هر چه بیشتر به مقوله تولید و پشتیبانی از تولید داخلی پرداخته شود و مردم از آن منتفع شوند.
عضو هیات مدیره شرکت مهبان شیمی درباب رونمایی ماده موثره دارویی سرترالین هیدروکلراید که با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهور در روز پنجشنبه ۱۰ مهرماه صورت گرفت، اظهار نمود: در صورت بومی سازی و خودکفایی در صنایع دارویی کشور فواید بسیاری عاید کشور خواهد شد که از آن جمله به صرفه جویی های ارزی بسیار قابل توجه و افزایش اشتغال و بالا رفتن توان داخلی در مقابل کشورهای دیگر می توان اشاره نمود.
وی افزود: در این راستا مدتی قبل، فراخوان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستاد توسعه زیست فناوری درباب تولید برخی از داروهای مهم که ارزبری بالایی داشتند صادر شد که شرکت دانش بنیان مهبان شیمی برای تولید حدود ۱۰ درصد از این تعداد اعلام آمادگی کرد و طی فازبندی عملیاتی و راهبردی آمادگی خودرا اعلام و توانست بسیار سریعتر از برنامه زمان بندی به نتیجه برسد و امروز شاهد به بار نشستن یکی از این محصولات بنام ماده موثره دارویی سرترالین هیدروکلراید هستیم.
اورندی اضافه کرد: این ماده موثره برای تولید محصول نهایی سرترالین که در درمان بیماری های اعصاب و روان و برخی بیماری های دیگر موثر است استفاده می شود و از داروهای جدید این خانواده دارویی است.
وی میزان اشتغالزایی این طرح را ۲۷ نفر اعلام نمود و اضافه کرد: تولید این ماده اولیه می تواند نیاز شرکت های دارویی ایران برای تولید محصول نهایی را برآورده و کشور را از واردات این ماده موثر دارویی بی نیاز کند.
منبع: radinlab.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب